AKO SE SELITE, OVO ĆE DA VAS KOŠTA: Ako ne ispunite jednu obavezu u roku od 14 dana, uzeće vam čak 1.000 EVRA
Selidba, Foto: ap photo david zalubowski

PRESELJENJE

AKO SE SELITE, OVO ĆE DA VAS KOŠTA: Ako ne ispunite jednu obavezu u roku od 14 dana, uzeće vam čak 1.000 EVRA

Selidba znači veliki stres

Objavljeno:

U trenucima stresa prilikom selidbe ovu obavezu možete brzo zaboraviti, ali ko to ne učini, u Nemačkoj može očekivati kaznu od 1.000 evra.

Selidba znači veliki stres. Stari stan mora da se raščisti i ostavi čistim. Vlasnik stana će, takođe, možda morati da renovira stan pre nego što ga preda na korištenje novom zakupcu.

S druge strane, novi stan u koji se useljavate često je zamišljen kao početak nove faze života. Većina ljudi troši puno vremena i novca kako bi se osećali prijatno u novom domu.

Nakon toga, najviše vremena oduzima raspremanje kutija i slaganje ormara. Uostalom, sve bi trebalo biti tačno tamo gde pripada.

Propust može skupo da vas košta

Uz sav stres, jedna dužnost može brzo da se zaboravi. Rezultat toga je visoka kazna koja se lako može izbeći.

Svako ko se preseli mora svoju adresu ponovno da prijavi u uredu za prijavu stanovnika. Rok za to je 14 dana od početka ugovora o najmu. Ako se obratite nadležnom telu ubrzo nakon tog roka, oni će u pravilu odgovoriti ljubazno i nametnuti samo male novčane kazne između deset i 30 evra.

selidba
foto: Profimedia

Odjava adrese nije potrebna

Onaj ko se uopšte ne prijavi ne čeka ga samo kazna do 1.000 evra, već i daleko gore posledice, navode nemački mediji.

Morate ponovo da se prijavite, iako je stan unutar istog grada ili opštine. Čak i ako se selidba odvija samo jednu ulicu dalje, postoji obveza prijave nove adrese.

Međutim, svako ko napusti grad ili zajednicu i preseli se u drugu, mora prijaviti novu adresu. Međutim, ne postoji odredba o odjavi u starom mestu prebivališta. Vlasti to regulišu automatski.

Bonus video:

02:37

KRAJNJI ISHOD NAŠEG BITISANJA JE SELIDBA SA ZEMLJE! Dr Koruga: Ugrađivanje čipova u mozak će se najverovatnije realizovati

(Espreso/Fenix Magazin/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.