PIJACE U BEOGRADU DERU: Kilo povrća koje se sad NAJVIŠE TRAŽI u prestonici košta PET PUTA VIŠE nego u Čačku!
Povrće, Foto: Aleksa Petrović

papreno skupo

PIJACE U BEOGRADU DERU: Kilo povrća koje se sad NAJVIŠE TRAŽI u prestonici košta PET PUTA VIŠE nego u Čačku!

Kupci u Beogradu očajni zbog cene povrća koje se trenutno najviše traži

Objavljeno: 08:23h

Cena glavice kupusa na Palilulskoj pijaci u Beogradu, u decembru mesecu, iznosi 100 dinara po kilogramu, dok je na pijacama u pojedinim mestima Srbije svega četiri puta jeftinija - svega 20 dinara.

Kako je sezona pravljenja zimnica i kiseljenja kupusa na izmaku logično je da cena, ali i potražnja za istim na pijacama opada. Međutim, iako su neki povrtari odlučili da vrate cenu u normalu, odnosno na 25-30 dinara po kilogramu, ipak, postoje oni koji na beogradskim pijacama drže cenu od 100 dinara po samo jednom kilogramu glavice.

Kupus
Kupusfoto: RINA

Čačak, Loznica i Smederevo drže najniže cene na pijacama po kilogramu, odnosno u rasponu od 25 do 30 dinara, dok su za 10 dinara više u Nišu, Pirotu, Zaječaru i Leskovcu, a oko 80 dinara po kilogramu glavice kreću se u Kraljevu i za 10 manje u Požarevcu.

Nedavno se pričalo i o mladiću iz sela Preljina, nadomak Čačka, koji je odlučio da svoju parcelu od 40 ari krompira zameni kupusom, stoga je odlučio da ga naveliko prodaje po ceni od 10 do 15 dinara po kilogramu, dok na pijaci prodaje po ceni od 25, a najviše 30 dinara.

Zbog čega je ovako drastična razlika u cenama između Beograda i ostalih gradova Srbije, nije poznato, ali građani ne mogu da ostanu imuni na ovakvu situaciju.

Pijaca
Pijacafoto: Emilija Jovanović

- Beograd kao da je u drugoj državi, ma kao da je drugi svet, pa su cene toliko neusklađene sa ostatkom Srbije. Uopšte ne mogu da razumem zašto su ljudi toliko alavi, pa im je sve malo - zaključuje Beograđanka Mira.

Zaključak je da će mnogi u Beogradu ostati nezadovoljni ovom situacijom, ali će morati i više da obrate pažnju na cene kupusa po pijacama i donesu odluku u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima.

Bonus video:

02:32

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.