MENJAJU SE CENE VINJETA U DRŽAVI KOJA JE OMILJENA MNOGIM SRBIMA: Stare poskupljuju, a uvodi se JEDNA NOVA!
Saobraćaj, Foto: Profimedia

poskupljenje

MENJAJU SE CENE VINJETA U DRŽAVI KOJA JE OMILJENA MNOGIM SRBIMA: Stare poskupljuju, a uvodi se JEDNA NOVA!

Od 22. decembra vinjete su dostupne i kao digitalne

Objavljeno:

Austrijska vlada uvela je dodatnu jednodnevnu vinjetu za auto-puteve i brze ceste. U prodaji je od danas, košta 8.60 evra i tokom decembra dolazi samo u digitalnom obliku. Od sledeće godine jednodnevna vinjeta biće dostupna za kupovinu i kao nalepnica.

Najavljeno je i poskupljenje desetodnevne vinjete, koju uglavnom koriste turisti. Njena cena će od 1. janura skočiti s 9.90 na 11.50 evra. Cena dvomesečne vinjete od iduće godine pada s 29 na 28.90 evra, dok cena godišnje ostaje ista.

Austrija
Austrijafoto: Profimedia

Vinjetu više nije potrebno fizički lepiti na automobil

Od 22. decembra vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više nije potrebno fizički lepiti na vetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabiežen u centralnom sistemu, a provera se radi automatski. Online kupovina moguća je na web-adresi https://shop.asfinag.at/en/.

Ono što je sjajno u tom sistemu je činjenica kako je vlasnik vinjete korisnik vozila. Drugim rečima, ako tokom trajanja vinjete promenite automobil i registraciju – što nije redak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sistemu možete aktualnu vinjetu preneti na novu registraciju. Doduše, to će vas koštati 18 evra, piše Index.

Bonus video:

01:28

ANKETA: Šta građani kažu o poskupljenju putarine (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.