NISU SREDNJOŠKOLCI JEDINI KOJI IMAJU PRAVA NA 10.000 DINARA POMOĆI OD DRŽAVE: Siniša Mali otkrio sve detalje
Učenici, Foto: Beta

lepe vesti

NISU SREDNJOŠKOLCI JEDINI KOJI IMAJU PRAVA NA 10.000 DINARA POMOĆI OD DRŽAVE: Siniša Mali otkrio sve detalje

Osmaci moraju da ispune ovaj uslov da bi dobili novac

Objavljeno: 18:05h

Ministarstvo finansija je nedavno potvrdilo da su formulari za novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama širom Srbije. Tim povodom oglasio se i ministar finansija Siniša Mali na društvenoj mreži Tik Tok i govorio je o svim detaljima o uplati novčane pomoći od 10.000 dinara srednjoškolcima u Srbiji.

Dobio je brojna pitanja, na koja je direktno odgovorio.

Jedno od pitanja na mejlu bilo je o tome da li postoji mogućnost da učenik dobije pomoć ako njegov roditelje nema račun u banci.

Mali odgovara sa "Ne" i dodaje da je u tom slučaju neophodno da roditelj otvori račun jer se novac ne isplaćuje u gotovini. Naravno, ukoliko nema sam učenik.

Na pitanje da li 10.000 dinara dobijaju i učenici privatnih srednjih škola, Mali odgovara sa "Da":

@mali.sinisa Odgovori na najčešće postavljena pitanja o isplati 10.000 dinara za srednjoškolce. 😄 #srednjaskola #10000 #srednjoskolci #odgovori #Srbija #sinisamali ♬ original sound - Siniša Mali

Stiglo je i pitanje iz Republike Srpske, gde se ljudi interesuju da li i oni mogu da konkurišu za pomoć. Ministar je odgovorio sa "Ne".

Zanimljivo je pitanje i o tome da li učenici prve godine srednjih muzičkih škola, a koji trenutno pohađaju osmi razred osnovne škole, mogu da dobiju pomoć? Mali ih je ovde obradovao i odgovorio sa "Da".

Učenicima je potrebno da popune formular sa svojim brojem tekućeg računa, ili u slučaju da ga nemaju, da navedu broj računa svojih roditelja.

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.