SUTRA JE POSLEDNJE IZVLAČENJE DOBITNIKA STANOVA: Siniša Mali otkrio da li će igra biti nastavljena i SLEDEĆE GODINE
Uzmi račun i pobedi, Foto: Printscreen/Youtube/NALED

nagradna igra

SUTRA JE POSLEDNJE IZVLAČENJE DOBITNIKA STANOVA: Siniša Mali otkrio da li će igra biti nastavljena i SLEDEĆE GODINE

Poslednje izvlačenje u drugom krugu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" biće u subotu 11. novembra u 18 sati na Prvom programu RTS-a

Objavljeno:

U Vladi Srbije danas su potpisani ugovori sa dobitnicima dva stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" a uručeni su im i ključevi od stanova u naselju "Zemunske kapije".

Ugovore sa dobitnicima Brankom Avramović iz Inđije i Biljanom Jovanović iz Leskovca potpisali su ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić. Čestitajući dobitnicima ministar Mali je rekao da građani uzimanjem fiskalnih računa pomažu državi u borbi protiv sive ekonomije.

- Sutra ćemo imati poslednje izvlačenje dobitnika dva stana i razmišljamo šta ćemo nakon toga. Kako sada stvari stoje nema razloga da i naredne godine ne ponovimo još jednom ovu nagradnu igru, ali bez bez obzira na nagradnu igru moja molba svim građanima Srbije jeste da uzimaju fiskalne račune, jer je to način da se napuni budžet i obezbede pare za plate i penzije, da se grade škole, bolnice, putevi - rekao je on.

Na novinarsku molbu da prokomentraiše jučerašnje hapšenje vezano baš za ovu nagradnu ugru, Mali je istakao da uvek ima pojedinaca koji umesto da na pravi način učestvuju u nagradnoj igri hoće da naprave prečicu i tako učine krivično delo.

Siniša Mali
Siniša Malifoto: TV Pink Printscreen

- Kao što ste videli i Poreska uprava i svi nadležni organi su to identifikovali i ta će osoba biti na odgovarajući način i kažnjena. Građani Srbije moraju da razumeju novi sistem e-fiskalizacije i e-faktura, jer je kada je reč o softveru i IT-iju sistem dignut na visok nivo - rekao je on.

Dodao je da u sistemu e-fiskalizacije trenutno ima više od 225.000 prodajnih mesta, gde se u realnom vremenu vidi koji je fiskalni račun prošao kroz koju kasu u celoj Srbiji, te da je kroz sistem prošlo više od 107 miliona e-faktura.

- Ti sistemi su i zaštićeni i sposobni da vide i prepoznaju bilo kakve zloupotrebe, tako da građani Srbije sa jedne strane treba da budu potpuno bezbrižni kada je reč o sigurnosti ovih sistema, što je pokazao i ovaj primer, a sa druge strane neka to bude upozorenje svima koji pokušavaju da zloupotrebe jednu prelepu nagradnu igru - rekao je Mali.

Naveo je da je u pomenutom slučaju zapravo identifikovan račun koji je lažan te da će svaka zloupotreba biti identifikovana i kažnjena.

Uzmi račun i pobedi
Uzmi račun i pobedifoto: Printscreen/RTS

Jedna od dobitnica Biljana Jovanović je navela da joj je sreću odnosno stan doneo račun od 27 dinara, koji je dobila kupovinom bananica za decu kolege koji je slabog imovnog stanja.

- To mi je donelo stan - istakla je ona i dodala da još ne zna šta će sa stanom i da će za mesec-dva doneti odluku o tome.

Biljana je medicinska sestra, baš kao i druga dobitnica Branka Avramović, koja radi u Kliničko-bolničkom centru "Zemun" . Branka je novinarima rekla da je za dobitak najzaslužniji sin Bojan, jer je on skenirao račune.

- Poslali smo oko 2.300 računa a skupljala ih je cela porodica još od proletos - rekao je vidno srećan dečak Bojan.

Bonus video:

00:49

Stan u Beogradu na vodi

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.