OD OVOG DATUMA POČINJU DA VAŽE PENZIONERSKE KARTICE! Najstariji građani Srbije će OVE stvari plaćati JEFTINIJE
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

LEPE VESTI

OD OVOG DATUMA POČINJU DA VAŽE PENZIONERSKE KARTICE! Najstariji građani Srbije će OVE stvari plaćati JEFTINIJE

Upotrebom penzionerskih kartica će penzioneri moći da ostvare brojne popuste i pogodnosti

Objavljeno:

Od prvog oktobra uz penzionerske kartice penzionere čekaju brojni popusti. Niže cene ih očekuju u velikom broju radnji i kompanija. Između ostalog i putarine i gorivo će plaćati jeftinije. Do sada za penzionerske kartice prijavilo se više od 900.000 hiljada penzionera.

Primena Penzionerskih kartica će biti moguća od 1. oktobra 2023. godine, a njihovom upotrebom penzioneri će moći da ostvare brojne popuste i pogodnosti, da kupuju jeftinije ili da dobiju povoljnije usluge kod privrednih subjekata koji pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji.

Ministar Siniša Mali ranije je rekao da je do sada napravljen dogovor sa oko 600 privrednih subjekata, a da se za kartice prijavilo oko 870.000 penzionera. On se zahvalio privrednim subjektima koji su se odazvali akciji, i pozvao i druge društveno-odgovorne kompanije da se priključe projektu. Istovremeno, pozvao je i penzionere koji se nisu prijavili, da se prijave za dobijanje kartice.

"Penzioneri koji se još nisu prijavili to mogu da urade onlajn ili u filijalama PIO fonda, na šalterima Pošte Srbije i Poštanske štedionice. Prijava je jednostavna, a koristi očigledne", rekao je Mali nakon potpisivanja u Direkciji PIO Fonda u Beogradu. Ministar je naveo neke primere popusta i pogodnosti koje će penzioneri imati korišćenjem penzionerskih kartica. "Recimo, ugovor sa NIS-om koji je danas potpisan podrazumeva popust od jednog do tri dinara po litri goriva u zavisnosti od vrste goriva. Ugovor sa Putevima Srbije podrazumeva za tri odsto smanjenje putarine za naše najstarije", precizirao je Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali foto: Ministarstvo finansija

"Pored najvećih trgovačkih lanaca, tu je veliki broj apoteka, mesara, pekara, ostalih ustanova koje su bitne za život i kupovnu moć penzionera. Učešće u ovoj akciji uzeo je veliki broj zdravstvenih ustanova, apoteka, ordinacija. Na stranu pojedinačne koristi koje će penzioneri imati, ovo je mera koja je dobra i za privredu i firme, jer sa ovim popustima one ulažu u svoju bazu klijenata i održavaju svoje tržišno učešće i zadržavaju kupovnu moć", naglasio je Trivunac.

Penzioneri
foto: Nebojša Mandić

Među privrednim subjektima koji su danas potpisali ugovor sa PIO Fondom su NIS, Putevi Srbije, Aman, MediGroup, Akvaten kompleks i Dom za stare iz Alibunara, Dom za smeštaj odraslih i starijih Sveti Trifun iz Beograda, Očna kuća Albert iz Beograda, Dijagnostički centar Albert iz Beograda, SB Merkur iz Vrnjačke banje, Banja Rusanda Melenci, Milenijum Medikal Centar, Vranjska banja.

Ugovor su potpisale i Specijalne bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković, Apatin, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad iz Zaječara i Atomska banja iz Gornje Trepče. U projekat će se, između ostalih, uključiti skoro svi trgovinski lanci, najveće apoteke, laboratorije, privatne zdravstvene ustanove, oftalmološke ordinacije.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.