STIGLE NAJNOVIJE VESTI IZ PIO FONDA: Ovo je važno za SVE PENZIONERE - tiče se penzionerskih kartica
Penzionerska kartica, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

brojne pogodnosti

STIGLE NAJNOVIJE VESTI IZ PIO FONDA: Ovo je važno za SVE PENZIONERE - tiče se penzionerskih kartica

Za penzionerske kartice se prijavilo 870.000 penzionera

Objavljeno: 19:00h

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Relja Ognjenović, u prisustvu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra finansija Siniše Malog potpisao je danas u Direkciji Fonda sporazume o saradnji sa 16 novih privrednih subjekata, partnera na projektu Penzionerska kartica nove generacije.

Sporazume su potpisali direktori i predstavnici kompanija NIS a.d. Novi Sad (više od 300 maloprodajnih objekata širom Srbije), AMAN doo Surčin (270 prodajnih trgovinskih objekata), JP Putevi Srbije (četiri prodajna mesta), MediGroup dr Ristić Beograd (pet domova zdravlja), Akvaten – doma za smeštaj starijih i odraslih lica Alibunar, Doma za smeštaj odraslih i starijih „Sveti Trifun“ Beograd (smeštaj na dve lokacije), Očne kuće Albert Beograd i Dijagnostičkog centra Albert Beograd, Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja, Banje Rusanda iz Melenaca, Specijalne bolnice za rahabilitaciju Millennium Medical Centar u Vranjskoj banji, Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Кanjiža, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković Apatin, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad, Zaječar i Atomske banje, Gornja Trepča.

Banja
Banjafoto: Youtube / RTours Srbija / Printscreen

Ministar finansija zahvalio je privrednim subjektima koji su prepoznali važnost ovog projekta, direktoru Fonda, Relji Ognjenoviću i Privrednoj komori Srbije što je uzela učešće u ovom važnom projektu.

Ovo je veliki dan za naše najstarije sugrađane, za naše penzionere, do danas je preko 600 kompanija i institucija uzelo učešće u ovom projektu, danas još 16 novih, sa velikim koristima za naše sugrađane. Ovo je samo još jedan pokazatelj naše odgovorne politike koju vodimo kada su najstariji sugrađani u pitanju. Кao što je predsednik Vučić i obećao, mi ćemo između 25. novembra i 5. decembra penzionerima u Srbiji isplatiti 20.000 dinara jednokratne novčane pomoći. Snižavanje stope inflacije na osam odsto, uz povećanje penzija, dovoljno govori na koji način u realnom iznosu štitimo životni standard građana Srbije. Na svaki mogući način, pa i kroz ove penzionerske kartice, utičemo na to da nam se održi, sačuva i poboljša životni standard građana Srbije – poručio je Siniša Mali i podsetio da od 1. oktobra sledi vanredno povećanje penzija od 5,5 odsto i od 1. januara dodatnih 14,8 odsto.

Direktor Republičkog Fonda PIO, Relja Ognjenović, zahvalio je privrednim subjektima koji su podržali ovu akciju, koji su deo tima Vlade Republike Srbije i Fonda PIO, predsedniku Aleksandru Vučiću, inicijatoru ovog projekta, i ministru Siniši Malom.

PIO fond
PIO fondfoto: Nenad Kostić

Republički fond PIO sledi politiku Vlade Republike Srbije, a to je politika odgovornosti, politika ozbiljnosti i politika brige o našim najstarijim sugrađanima. To smo pokazali i kroz povećanje penzija, koje je bilo dva puta ove godine, kroz novčano davanje od 20.000 dinara svakom penzioneru, koje će biti do 5. decembra, ali i kroz sve druge mere koje Fond PIO kao državna institucija sprovodi. To je milijardu dinara za besplatan boravak naših penzionera u banjama, paketi za naše najugroženije penzionere. Кontinuitet te politike jeste Penzionerska kartica nove generacije kojom smo mi želeli da pored novčanih davanja, pored slanja penzionera u banje imamo još jednu meru koja će omogućiti da u potrošnji penzionerski dinar vredi više – rekao je Ognjenović.

Broj od 870.000 penzionera prijavljenih za penzionerske kartice, istakao je direktor Fonda, govori da idemo u dobrom smeru.

To nas istovremeno obavezuje da nastavimo dalje da radimo i da animiramo nove kompanije, nove privredne subjekte koji će dati još veće i još bolje popuste kako bi naši već danas živeli bolje nego što su živeli juče – dodao je Ognjenović.

Specijalni savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Milun Trivunac, podsetio je da se Privredna komora Srbije uključila u akciju penzionerskih kartica i, kao partner Vlade Republike Srbije, preko svojih članica, omogućila da preko 600 privrednih subjekata učestvuje u ovoj akciji među kojima su brojni trgovački lanac, apoteke, mesare, pekare, zdravstvene institucije i ostale ustanove koje su bitne za život i kupovnu moćnaših penzionera.

Ove mere su dobre i za samu privredu i za same firme. Davanjem benefita građanima firme ulažu u svoju bazu klijenata i održavaju učešće na tržištu – rekao je Trivunac.

Firme koje su danas potpisale sporazume sa Fondom PIO dale su veliki broj popusta na robe i usluge iz svog asortimana u rasponu od tri do čak 40 odsto.

Bonus video:

00:33

RAJ ZA PENZIONERE: Čekaju ih BESPLATNE pogodnosti od države! Iz PIO fonda za Kurir TV: Benefiti kreću prvog oktobra

(Espreso / PIO fond)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.