POJEFTINJENJE NAMIRNICA NIJE SVE: Ana Brnabić o DALJOJ POMOĆI onima sa NAJNIŽIM PRIMANJIMA!
Ana Brnabić, Foto: © ATA Images

"Vlada radi na tome"

POJEFTINJENJE NAMIRNICA NIJE SVE: Ana Brnabić o DALJOJ POMOĆI onima sa NAJNIŽIM PRIMANJIMA!

Brnabić je istakla da je važno da inflacija dolazi pod kontrolu i da sada iznosi 11,5 odsto

Objavljeno: 10:34h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da se i pored 20 odabranih životnih namirnica i proizvoda koji će od sutra u svim prehrambenim lancima biti po znatno jeftinijoj, ograničenoj ceni, razmišlja na koje još načine može da se pomogne građanima sa najnižim primanjima.

Premijerka je za RTS rekla da će u narednom periodu razgovarati sa ministrom unutrašnje i spoljne trrgovine Tomislavom Momirovićem i predstavnicima Privredne komore Srbije na tu temu, ali da Vlada Srbije ne može mnogo da se meša u takve odluke.

Razgovaraćemo da vidimo šta možemo dodatno da učinimo, iako nije dobro da se vi kao Vlada mešate u to. Neki proizvodi su već u prošlosti bili ograničeni sa cenom. Možemo da razmotrimo marže i druge stvari, ali Vlada tu ne može preterano da se meša”, rekla je premijerka.

Ana Brnabić
Ana Brnabićfoto: Printscreen/Pink

Brnabić je istakla da je važno da inflacija dolazi pod kontrolu i da sada iznosi 11,5 odsto, a posebno je pozdravila Odluku Narodne banke Srbije o ograničenju kamatne stope kod stambenih kredita sa promenljivom kamatom koje koriste građani.

“Velika zahvalnost NBS za donešenu meru. Mislim da je to jako dobro za sve građane i da će uticati na bolju kupovnu moć. Mi idemo ka tome da se inflacija u potpunosti stavi pod kontrolu. Bez obzira i na to mi imamo realan rast plata i penzija, i one u ovom trenutku rastu brže od inflacije, svako ko kaže da inflacija pojede sva ta povećanja ne govori istinu”, rekla je Brnabić.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Penzionisani.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.