POČINJE PRIVATIZACIJA NEKADAŠNJEG GIGANTA NAKON 125 GODINA POSTOJANJA: Ministarstvo raspisalo javni poziv
Jugoinspekt, Foto: JUGOINSPEKT.RS/PRITNSCREEN

PRIVATIZACIJA

POČINJE PRIVATIZACIJA NEKADAŠNJEG GIGANTA NAKON 125 GODINA POSTOJANJA: Ministarstvo raspisalo javni poziv

Preduzeće je osnovano 1898. godine kao "Stanica za ispitivanje"

Objavljeno:

Nakon 125 godina postojanja preduzeće "Jugoinspekt Beograd ad" biće privatizovano. Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije tog preduzeća za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe Beograd objavljen je na sajtu Ministarstva privrede.

Pisma o zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Ministarstva – Kneza Miloša 20, Beograd, ili putem elektronske pošte. Rok za prijavu je 5. oktobar. Jugoinspekt Beograd ad je nezavisna, specijalizovana, kompetentna, ovlašćena, akreditovana, odgovorna i međunarodno priznata kontrolna organizacija čije su glavne delatnosti kvalitativno i kvantitativno kontrolisanje, analitička ispitivanja, ocenjivanje usaglašenosti i sertifikacija proizvoda, usluga i sistema.

"Kao najstarija organizacija ovog tipa u Srbiji i celom regionu Balkana, od svog osnivanja 1949. godine, uspešno i efikasno obavljamo sve poslove i aktivnosti definisane našim delokrugom, što je omogućilo da dostignemo status renomirane kompanije koja uživa puno poverenje kako klijenata i državnih organa tako i svih drugih zainteresovanih strana na nacionalnom i međunarodnom nivou", navodi se na sajtu preduzeća.

Preduzeće je osnovano 1898. godine kao "Stanica za ispitivanje". "Istorija naše organizacije seže čak do 19. veka, kada je 1898. godine Ministarstvo privrede Kraljevine Srbije osnovalo Stanicu za poljoprivredno i hemijsko eksperimentisanje koja je vršla kontrolisanje semena, ispitivanja neorganskih đubriva i stočne hrane“, navedeno je na sajtu preduzeća Jugoinspekt Beograd ad.

Bonus video:

01:56

MALO JE POZNATO DA SE VEĆINA FABRIKA ZA PROIZVODNJU GUMA NALAZI U RUSIJI

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.