BABA RADOJKU IZ KIKINDE SU PROGLASILI MRTVOM, A ONA JE "REŠILA" SMRT ZA ČAS POSLA! Srbija ne pamti veću PREVARU
Ilustracija, Foto: Printscreen / TV 21

URNEBESNO

BABA RADOJKU IZ KIKINDE SU PROGLASILI MRTVOM, A ONA JE "REŠILA" SMRT ZA ČAS POSLA! Srbija ne pamti veću PREVARU

Ovaj neverovatno bizaran slučaj šokirao je sve u Kikindi, a u Domu za stare nisu mogli da shvate kako je moguće da su lekari tako olako proglasili njihovu štićenicu mrtvom

Objavljeno:

Te 2018. godine u maju mesecu, Radojki S. (69) je pozlilo u Domu za stare u Kikindi, a lekari Hitne pomoći konstatovali su da je umrla, pa je prebačena u lokalnu kapelicu. Radnici doma ujutru su se šokirali kada su je pronašli živu, sa nogama prebačenim preko pokojnika koji je ležao pored nje.

Radojka S. (69), štićenica Gerontološkog centra u Kikindi, proglašena je u ponedeljak uveče mrtvom, ali je sledećeg jutra "oživela" na zaprepašćenje svih u domu!

Starici, koja je jedva pokretna, pozlilo je u toku večeri oko 23 časa, lekari Hitne pomoći su je pregledali i konstatovali smrt, pa je prebačena u lokalnu kapelicu doma, koja služi kao improvizovana mrtvačnica.

Međutim, sledećeg jutra radnici doma zatekli su Radojku živu, i to sa nogama prebačenim preko pokojnika koji je ležao pored nje! Baka je odmah prebačena u bolnicu, gde joj je pružena sva potrebna pomoć.

Ovaj neverovatno bizaran slučaj šokirao je sve u Kikindi, a u Domu za stare nisu mogli da shvate kako je moguće da su lekari tako olako proglasili njihovu štićenicu mrtvom.

Groblje
foto: Profimedia

Dom za stare u Kikindi

- Medicinski tehničar koji brine o starima u domu primetio je da Radojki nije dobro, pa je pozvao Hitnu pomoć. Lekari su brzo došli, ali su brzo i obavili pregled, pa su samo zaključili da starici nema spasa i da je umrla. Baku su nakon toga prebacili u lokalnu kapelicu u domu, koja služi kao neka vrsta mrtvačnice, gde se tela pokojnika odlažu dok rodbina ne dođe po njih.

U tom trenutku tamo je već ležalo telo jednog preminulog štićenika doma iz Česterega, pa su baku Radojku smestili odmah pored njega - kaže sagovornik iz Doma za stare i dodaje da je ono što se desilo sledećeg jutra šokiralo sve u Gerontološkom centru:

Čačanina otpisali, on oživeo, pa ipak umro

Veoma sličan slučaj dogodio se u januaru iste godine u selu Lipnica kod Čačka, kada je Predrag Gostiljac (75) kolabirao, nakon čega su ga lekari proglasili mrtvim i izdali mu smrtovnicu. On je, na zaprepašćenje svih, "oživeo" tokom bdenja, otvorio oči i obratio se porodici, pa je odmah prebačen u bolnicu. Međutim, posle samo tri dana, starac je ipak preminuo, ovog puta stvarno.

- Rodbina pokojnika iz Česterega sledećeg jutra je došla da preuzme njegovo telo, pa su radnici doma krenuli sa njima u kapelicu. Kada su otvorili vrata, samo što se nisu onesvestili. Baka Radojka je ležala u neobičnom položaju, sa nogama prebačenim preko pokojnika. Jedan od radnika doma joj je prišao i pomerio je, a starica se trgla i jauknula.

Svi u prostoriji su se zaledili od straha, ali su brzo došli sebi i shvatili da je baka zapravo živa. Odmah su je prebacili u bolnicu, gde je zbrinuta, dobila je sve potrebne terapije i relativno dobro se oseća. Eto, da je kojim slučajem odmah prebačena u pravu mrtvačnicu, sada ne bi bila živa - kaže sagovornik i dodaje da se u ovom centru nikada ništa slično nije dogodilo.

Smrt, Sveće, sveće
foto: Profimedia

Odgovorni će snositi posledice

Zakonski staratelj bake Radojke Jelena Krvopić kaže da je njenoj porodici najpre morala da javi tužnu, a zatim i srećnu vest.

- Radojkin sin živi u Australiji i ja sam mu u ponedeljak uveče odmah javila da mu je majka preminula. Međutim, sledećeg jutra sam morala opet da ga zovem i da ga obavestim da je ipak živa. Zamislite kako se osećao... Inače, verovatno je baka u jednom trenutku zaista bila na samrti, čak možda i klinički mrtva, ali se, eto ipak, vratila - rekla je tada Jelena Krpović, koja ne krivi ni lekare ni zaposlene u centru.

Istraga u toku

U Domu zdravlja u Kikindi utvrđuju zašto je njihov lekar umalo napravio kobnu grešku.

- Preduzeli smo sve mere kako bi utvrdili zašto je doktor tako postupio. Uzeli smo njegovu izjavu, a slučaj će razmatrati i Komisija za proveru unutrašnjeg kvaliteta rada. Videćemo šta ćemo dalje preduzeti protiv doktora - dodala je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.