Haos u filijalama RFZO: Od rane zore ogromni redovi za nove knjižice!
Foto: Filip Plavčić / Fonet

Novi propisi

Haos u filijalama RFZO: Od rane zore ogromni redovi za nove knjižice!

- Šta ću? Nemam kad! Došla sam da završim tu knjižicu. Mi smo stariji ljudi, idemo često kod doktora. Šta još neće da smisle samo da bi nas postavili u redove, naterali nas da platimo i čekamo - izjavila je jedna starija gospođa koja je bila u redu
Objavljeno: 09:40h

Samo trećina građana uspela je da do kraja septembra dobije nove, čipovane zdravstvne kartice. Zato ne čudi što su velike gužve u filijalama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, jer je krajnji rok za zamenu starih knjižica 31. decembar, objavio je "Alo".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tako je juče od sedam ujutru bilo i u Vojvode Vuka u Beogradu, paliluskoj filijali RFZO, gde je nastao krkljanac čim su se vrata otvorila na početku novog radnog dana! Oko 50 penzionera zauzelo je mesta za čekanje. Niko od njih nije imao pojma šta im je neophodno od dokumentacije, osim da treba da uplate 400 dinara za naknadu za novu. Nervoze je bilo napretek, ali i „teških” priča.

- Nemam ni staru knjižicu. Na birou sam bio prethodnih 10 godina. Radio sam u propalom „Sportu”. I kažite mi sad - zašto su ovolike gužve? Zar to nije moglo lepo tokom cele godine da se završava? Od biroa sam godinu i po dobijao neku crkavicu, a onda lopatu u ruke, pa na posao! Gledajte mi ruke. Sve žuljevi. Moram da se lečim. Oboleo sam od srca - priča penzioner M. V. (65) iz Beograda, koji još ima sreće što je na pola dugačkog reda.

foto: Nemanja Pančić

Njegova „koleginica”, s kojom čeka rame uz rame u hodniku, dodaje da su joj rekli da se na novu knjižicu čeka i do dva meseca.

- Kada je budem dobila, moraću uz nju da nosim i staru u dom zdravlja. A znate zašto? Zato što na njoj nema podataka o broju mog kartona i još nekih. Tako mi je doktorka rekla. Pa šta će mi onda nova? - logično da pita ona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.