DOKTOR KON JE IMAO JASNO UPOZORENJE O VAKCINAMA: Ovo mora da se uzme u obzir!
Predrag Kon, Foto: RTS/Printscreen

VAKCINACIJA TRUDNICA

DOKTOR KON JE IMAO JASNO UPOZORENJE O VAKCINAMA: Ovo mora da se uzme u obzir!

Proces vakcinacije trudnica je krenuo, ali kada će ući u zamah ne bi da procenjuje

Objavljeno:

Ne može se očekivati da se trudnice vakcinišu istog dana kada struka jasno kaže da treba da se izvrši njihova imunizacija, zato što su svi lekari naučeni da i dalje postupaju u skladu sa uputstvima u kojima piše da one ne treba da se imunizuju, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon

Zato država, uključujući sve institucije, mora da ubrza te promene, a ona ne može da ih ubrza mimo proizvođača - naglasio je Kon.

Kako je naveo, proces vakcinacije trudnica je krenuo, ali kada će ući u zamah ne bi da procenjuje

- Svi kažu počeće da se vakcinišu trudnice, fantastično. Međutim, treba da imaju u vidu da postoje zakoni ove zemlje, zakon o lekovima, gde je sažetak karakteristika leka sastavni deo zakona. U tom sažetku nigde ne piše, bar za sada, da mogu da se vakcinišu trudnice. Lekar koji postupa preko toga, postupa mimo zakona - rekao je Kon.

Objasnio je da to ne govori zbog gledalaca, već i zbog onih koji treba da ubrzaju čitavu tu birokratiju koja ide prilično sporo.

- S druge srane, onaj ko isporučuje vakcine poručuje je sa propratnom dokumentacijom u kojoj ne piše da mogu trudnice da se vakcinišu. A tu je i stručno- metodološko uputstvo koje daje Batut u kome takođe piše da se trudnice ne vakcinišu - zaključio je Kon.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.