Dokle više?! Na Kosovu ponovo oskrnavljena spomen ploča nestalim novinarima!
Foto: FoNet

neće biti zaboravljeni

Dokle više?! Na Kosovu ponovo oskrnavljena spomen ploča nestalim novinarima!

- Vandali koji iz godine u godinu ruše ovu ploču koju novinari postavljaju u znak sećanja na svoje nestale kolege, se verovatno nadaju da se to može zaboraviti - rekao je zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović
Objavljeno: 09:12h

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je danas osudio, peto po redu, skrnavljenje spomen ploče koja je postavljena u znak sećanja na kidnapovane novinare Đuru Slavuja i Ranka Perenića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stojanović je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ocenio da je skrnavljenje spomen obeležja vandalski čin.

Klinci i specijalci napravili ludilo: Komandosi padali sa neba, bili smo na 10. rođu elitnih odreda (VIDEO)

- Vandali koji iz godine u godinu ruše ovu ploču koju novinari postavljaju u znak sećanja na svoje nestale kolege, se verovatno nadaju da se to može zaboraviti. Slavuj i Perenić jesu nestali, njih više nema, ali mi ih pamtimo i pamtićemo ih - naveo je.

foto: FoNet

To da su, kako je podsetio, nestali na tom mestu, i to dok su bili na radnom zadatku, ponavljaćemo stalno i uvek ćemo podsećati ne samo na njih već na sve koji su kidnapovani i nestali i o čijim sudbinama se još uvek ništa ne zna.

- To što se ova skrnavljenja iz godine u godinu ponavljaju teraju me da mislim da su njihovi otmičari tu i da imaju neku vezu sa rušenjem ploče - kazao je Stojanović, koji je od policije zatražio da se pozabavi ovim problemom i da otkrije kome ovo spomen obeležje smeta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.