KORONA JE ZA GEJEVE, HITLER NIJE USPEO, OVI ĆE USPETI! Pitali smo građane za koju su vakcinu PUTINOVU ILI GEJTSOVU?
Anketa / Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

JESMO LI SVESNI SVOJE NESVESTI?

KORONA JE ZA GEJEVE, HITLER NIJE USPEO, OVI ĆE USPETI! Pitali smo građane za koju su vakcinu PUTINOVU ILI GEJTSOVU?

Ako mislite da ste sve čuli, prevarili ste se!

Objavljeno: 19:30h
Jovana Jovanović

Zvaničnici Ruske federacije saopštili su da imaju vakcinu protiv koronavirusa! Naime, vakcinu je razvio moskovski institut koji je dobio odobrenje od ruskog ministarstva zdravlja, piše Indipendent!

Međutim, Svetska zdravstvena organizacija je veoma oprezno reagovala na ovu vest iz Rusije, te su potom podsetili kako su neophodne detaljne procedure za odobrenje bilo koje vakcine.

Inače, portal Espreso.co.rs je ranije proveravao kakav je stav građana o vakcinaciji, više o tome možete pogledati OVDE.

Kako javlja Sputnjik iz Moskve, predsednik Rusije Vladimir Putin kazao je kako zna da vakcina deluje prilično efikasno jer formira stabilan imunitet i kako je rekao, prošla je provere. Međutim, koliko je efikasna ne zna se, budući da još uvek javnosti nisu saopštili detalje rezultata tih ispitivanja.

Vakcina
Vakcinafoto: Profimedia

Ekipa portala Espreso.co.rs je pitala građane, da li bi Srbija trebalo da naruči rusku vakcinu, a povrh svega da li veruju u rusko "čudo", koje je za kratko vreme ugledalo svetlost dana. Takođe, pitali smo i šta misle o vakcini koju finansira suosnivač Majkrosofta Bil Gejts.

Šta smo sve zabeležili na terenu, pogledajte u video prilogu.

Smatram da bi Srbija trebalo da naruči rusku vakcinu jer njima mnogo više verujem nego Kinezima i ovim zapadnim vakcinama", kaže jedan od anketiranih.

Vakcina
Vakcinafoto: EPA/HOTLI SIMANJUNTAK, Ilustracija

Takođe, bilo je i onih koji smatraju da ne bi trebalo primiti rusku vakcinu.

Ne verujem Rusima ništa. Ne postoji nijedna stvar koju su javno rekli, a da nisu slagali. Pripadamo Evropi i trebalo bi da se pridržavamo Evropske unije i njihovih standarda. Nikakve veze nemamo sa Azijom i tim narodima", objasnio je anketirani.

Vakcina
Vakcinafoto: EPA-EFE/ MINZDRAV / HANDOUT

Jedan od anketiranih je kazao kako se nikada ne bi vakcinisao Bil Gejtsovom vakcinom, a potom je izneo objašnjenje.

Korona je napravljena za gejeve i ko preživi pričaće. Tako je Hitler radio to što je radio, nije uspeo, ali ovi će uspeti. Vakcina nije dobra jer da je dobra Bil Gejts bi je uzeo prvi, kao i njegova deca", priča anketirani.

Podsetimo, Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej” u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije razvili su vakcinu "Sputnjik" 5, za prevenciju infekcije Covid-19.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/ ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

Kako su naveli, vakcina "Sputnjik" 5 je bazirana na adenovirusu i sadrži odumrle delove Covid-19, koji se ne mogu razmnožavati zbog čega su oni sigurni, rekao je Aleksander Gincburg, direktor tog centra.

Takođe, Bil Gejts procenjuje kako će pandemija koronavirusa biti završena do kraja 2021. godine. Ipak, njegova procena odnosi se na bogate zemlje ili one koje su u razvoju, prenosi portal CNET.

Bil Gejts
Bil Gejtsfoto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

On finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine posredstvom svoje Bill & Melinda Gates Fondacije. Kritikovao je način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija ophode prema ovoj pošasti.

Smatra da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski. Takođe, Gejts je povodom ove teme bio meta mnogih teorija zavere na društvenim mrežama.

Kakvo je Vaše mišljenje o ruskoj vakcini? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.