Bahata direktorka u Etnografskom muzeju napravila venčanje sina! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić, Facebook printscreen

Jašu javno vlasništvo

Bahata direktorka u Etnografskom muzeju napravila venčanje sina! (FOTO)

Radnici besni na direktorku zbog svadbe koju je organizovala u ovom muzeju, ona se ne oglašava
Objavljeno:

Čiji je Etnografski muzej? Javno ili privatno vlasništvo? Ko tu, među eksponatima sme da pravi prijem, ispija šampanjac, i to u privatnoj režiji, sa svatovima svog sina?

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Očigledno direktorka muzeja, Mirjana Menković, jer su se pojavile fotke na kojima se vidi kako je u ovom muzeju organizovan prijem za zvanice sa svadbe njenog sina Stefana, tvrde dobro upućeni.

foto: Facebook

Našem portalu obratila se grupa "zabrinutih građana" koja je želela da ukaže na "bahatu direktorku":

- Obraćamo vam se kao zabrinuti građani koji žele da stanu na put daljem bahaćenju pojednih direktora javnih ustanova i preduzeća koji vlasništvo svih građana vide i koriste kao ličnu svojinu.

Predstavljamo vam slučaj bahate direktorke Etnografskog muzeja u Beogradu - Mirjane Menković.

foto: Facebook

- Gospođa Menković je posle čuvenog "renoviranja" Manakove kuće, koje je građane Srbije koštalo neverovatnih 33 miliona dinara (a šta je zaista urađeno i koliko je novca zaista utrošeno, vrlo lako možete videti ako posetite Manakovu kuću) nastavila sa svojatanjem državne svojine i njenim korišćenjem u svoje lične i porodične potrebe - stoji u pismu građana.

foto: Facebook

Direktorka Menković je svadbu svoga sina Stefana Menkovića organizovala gde drugde nego u Etnografskom muzeju, tvrde oni!

foto: Facebook

I zaista se vidi na slikama da su svatovi i mladenci pozirali baš u zgradi ovog muzeja. Pitanje je ko je to dozvolio, i da li je to dozvoljeno običnim građanima, a odgovor svi znamo!

- U prostoru Etnografskog muzeja su se provodili, zabavljali i bahatili na eksponatima kulturnog nasleđa svih građana ove zemlje, eksponatima koji su vekovima unazad prikupljani i čuvani. Da li ovo znači da svako od nas može da napravi svadbu u Etnografskom muzeju, roštilj na teresi Skupštine grada, žurku u muzeju Nikole Tesle, fudbalsku utakmicu ispred Hrama Svetog Save? - pitaju se, sa pravom, građani.

foto: Facebook printscreen

Oni postavljaju i pitanja, kojima se pridružujemo, a koja glase:

Da li ovo znači da je Etnografski muzej muzej svih nas ili privatna firma jedne porodice?

Koliko je eksponata oštećeno prilikom ove "velelepne" proslave?

Koliko dana zbog ovoga nije radio Etnografski muzej?

Ko je platio ovu proslavu i koliko?

I najbitnije, ko je i sa kojim pravom sve ovo dozvolio?

Na slikama se vidi kako svatovi poziraju sa eksponatima, istim onim na kojima uglavnom stoji "ne dirati". No to izgleda ne važi za direktorkinu porodicu, rodbinu, prijatelje.

Sve i da su "samo pozirali" u ovom muzeju, sramno je i neprofesionalno!

foto: Facebook

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa direktorkom ovog muzeja, Mirjanom Menković, ali nam je saopšteno da je do avgusta na odmoru, i da ne možemo da stupimo u kontakt sa njom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.