Potop u Kruševcu! Izlila se Ribarska reka i poplavila oranice! (VIDEO)

istorija se ponavlja

Potop u Kruševcu! Izlila se Ribarska reka i poplavila oranice! (VIDEO)

Od nedelje je na području Kruševca palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, a posledice su već vidljive
Objavljeno:
Velika količina kiše na području Kruševca izazvala je izlivanje Ribarske reke, zbog čega su za sada ugrožene oranice, ali ne i domaćinstva Danas potop, ne odvajajte se od kišobrana! Kiša će da lije u celoj Srbiji!
a opasnost od izlivanja preti i na manjim rekama i potocima, posebno na Trmčarskoj i Kobiljska reci.
Printscreen/Youtube/ПАЛАНКА ДАНАС
Od nedelje je na području grada Kruševca palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, a samo u poslednja 24 sata količina padavina je 23 litra, što je uslovilo porast vodostaja na većini vodotokova Da li nam se to večeras sprema novi potop? Stižu pljuskovi, a evo gde se očekuje izlivanje reka! (FOTO)
On je dodao da su sve nadležne službe u stanju pripravnosti i da prate stanje na terenu. Prate se i vodotokovi na potezu prema Cerovi i Koševima, dok su Zapadna i Južna Morava na nivou ispod redovne odbrane od poplava.
Po podacima Štaba, vodostaj jezera Ćelije porastao je za 70 centimetara, nivo vode u Rasini na ulazu u jezero iznosi 195 i viši je u odnosu na jučerašnji dan za 117 centimetara, dok je u donjem toku ova reka napunila korito. Zapadna Morava je od juče porasla za 90 centimetara, a Južna Morava za 17 centimetara.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.