12 predivnih i apsolutno neverovatnih mesta u Srbiji koje morate posetiti! (FOTO) (VIDEO)

lepota od života

12 predivnih i apsolutno neverovatnih mesta u Srbiji koje morate posetiti! (FOTO) (VIDEO)

Espreso vas vodi na malo virtuelno putovanje koje će vas naterati da spakujete "prnje" u ranac i krenete da obilazite ove prelepe predele
Objavljeno:
Srbija. Beograd
Novi Sad Niš
Pruža mnogo više - onima koji žele da je spoznaju. Netaknuta priroda, reke, planine, kanjoni, sela... Sve to može da ponudi naša lepa zemlja. Rodio se David: Zahvaljujući njemu ovo srpsko selo neće umreti - barem za sada! Espreso vas vodi na malo virtuelno putovanje koje će vas naterati da spakujete "prnje" u ranac i krenete da obilazite ove prelepe predele. 1. Donja Lokošnica
Leskovca
Fonet
Paprika nizača, po kojoj su poznati, uspeva samo ovde.
AP
AP
2. Rosomački lonci Rosomački lonci je jedan od naziva za kanjon Rosomače Pirota
Rosomača pravi neobičan kanjon slojevitih ivica proširenja sa virovima koja podsećaju na kotlove ili lonce turisti su tokom cele godine spremni da rizikuju borbu sa rečnom strujom i klizavim stenama.
3. Vrmdža Selo kod Sokobanje, pored naših ljudi, privlači i strance. Pravo čudo: Džinovska paprika od dva metra raste u blizini Niša! (FOTO) Otkud ovom lepom selu ovo neobično ime, pita se svako ko za njega čuje. kiša vrne iz oblaka, i da treba navrnuti vodu u baštu. iz reči navrnuti poteklo je ime Vrmdža mesto sa tim imenom ima mnogo izvora, potočića, potoka, rečica, pa i reka, jer reč vrm, označava vodu, kao što va, govori o izvoru.
4. Ledena pećina Ispod strmih krečnjačkih litica kanjona Uvca Ledena pećina ima sve elemente podzemnog dvorca – dvorane, ukrase, visoke stubove, draperije.
5. Vodopad "Prskalo" Ovaj vodopad remek delo je najmaštovitije igre vode i krečnjaka. Problem predstavlja što do njega vodi šumski put Vodopad Prskalo izgleda kao da ga je umetnik svojom rukom napravio Ovo mesto je pravi raj za oči.
6.Vlasi
7. Opština Bač Tvrđava u Baču predstavlja najznačajnije i najbolje očuvano srednjevekovno utvrđenje na području Vojvodine. vredno i retko svedočanstvo o vremenu osmanske dominacije na prostoru Vojvodine. 8. Kanjon reke Temštice Veliki kanjon u koloradi ima konkurenciju. I to - ni manje ni više nego u Srbiji! Kanjon reke Temštice jedan je od najlepših i najatraktivnijih kanjonanaše zemlje. Formirala ga je reka Temštica
9. Manastir Sretenje Čačak sa vrha Ovčara bačena kruna (korona) pa se gledalo gde će da padne, tu će se graditi crkva.
Wikipedia
10. Reka Vrelo
desna pritoka reke Drine u naselju Perućac Bajina Bašta Reka je dugačka samo 365 metara, pa je verovatno jedna od najkraćih reka u svetu.
Wikipedia
Zbog njene dužine mnogi je zovu i "Godina", odnosno kažu da je duga godinu dana.
Wikipedia
11. Arača
nalazi se između Novog Bečeja i Novog Miloševa u Srbiji, tačnije 12 kilometra od Novog Bečeja. Izgrađena je 1230. godine na temeljima starije crkve iz 11. veka. Pljačkana je, uništavana pa obnovljena. Turci Osmanlije su spalili crkvu i od tada nikada nije obnovljena. kulturno dobro.
Wikipedia
12. Karađorđevo
Sve je započeto uzgojem konja, davne 1885. godine, kada je Austrougarska monarhija započela formiranje ergele, na ovom prostoru. Od tada je ovo naselje u opštini Bačka Palanka simbol oaze odmora, lova i konjičkog sporta.
Wikipedia
ergeli rasnih konja najvećoj u zemlji i u ovom delu Evrope. Omiljena je destinacija domaćih, ali i stranih turista upravo zbog netaknute prirode, lovišta, ergela i hipodroma.
Wikipedia

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.