Subotičanka na korak do beskonačnosti: Većina zapamti samo tri broja, a ova devojčica ih zna 1.140! (FOTO)

To je kefalo!

Subotičanka na korak do beskonačnosti: Većina zapamti samo tri broja, a ova devojčica ih zna 1.140! (FOTO)

Devojčica Jasmin Faiad iz Subotice ima fotografsko pamćenje i rastura sve protivnike koji pokušaju da joj stanu na crtu u memorisanju Pi broja
Objavljeno: 17:28h

Osim iz ukrštenih reči broj Pi nam je poznat tek toliko da znamo da se zaokružuje se na 3,14. Međutim, za Jasmin Faiad iz Subotice on je poput zanimljive mozgalice. Naime, ona zna čak 1.140 ispisanih decimala Ludolfovog beskonačnog broja. Pokažimo da smo ljudi! Srbijo, pomozi Milošu da dobije novo srce! (VIDEO) Sa tim rezultatom ova učenica drugog razreda društveno - jezičkog smera subotičke Gimnazije "Svetozar Marković", pobedila je na takmičenju u memorisanju Pi broja. Za samo 15 minuta ona je ispisala sve te silne brojeve bez ijedne greške, čime je oborila lični prošlogodišnji rekord.

Facebook / Jasmin Faiad
Kaže da je za njen uspeh najzaslužniji dar koji se razvio još u detinjstvu jer joj je otac Sirijac, a majka Libanka. Kada je Jasmin i njenoj sestri bliznakinji Sari trebalo nešto da objasne obe su učile puno napamet, jer roditeljima nije dobro išao jezik! (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.