Pili smo, ali i duvali za vas: Ovoliko smete da popijete, a da vas ne kazne (FOTO) (VIDEO)

srpska nova godina

Pili smo, ali i duvali za vas: Ovoliko smete da popijete, a da vas ne kazne (FOTO) (VIDEO)

Cugnuli smo po jednu da bismo vam pokazali koliko koje piće brzo "hvata". Gomila korisnih saveta na jednom mestu uoči proslave SNG
Objavljeno: 11:09h

Planirate večeras da idete na doček Srpske Nove godine? Svako slavlje prati i neka čašica alkohola. Budite oprezni i pazite šta pijete i nipošto ne sedajte za volan. Sad ćemo vam u praksi pokazati i zašto. Da li ste čuli za Ajfonovaču? Ova rakija je samo za odabrane! (FOTO) Ovog puta ekipa Espresa pila je za vas. Cugnuli smo po jednu da bismo vam pokazali koliko koje piće brzo "hvata" i šta nikako ne biste smeli da pijete ako vozite. Eksperimentu se prvi podvrgnuo Petar Lazović, naš urednik rubrike Foto/Video. On se prihvatio najtežeg zadatka - pio je čistu votku! Posle toga je "ukrstio" oči, a onda duvao u alkotester. Svega nekoliko sekundi kasnije "naduvao" je čak 0.15 promila. Takav nikako ne bi smeo da sedne za volan! Evo kako je to izgledalo:

Posle njega pio je Aleksander Vlajković, novinar sportske rubrike.
I rezultat je isti - nekoliko sekundi kasnije naduvao je 0.15 promila.
Da bismo proverili kako alkohol deluje na žene u testitanju je učestvovala i Suzana Trajković, novinarka rubrike Vesti.
alkotest pokazuje isti rezultat - 0,15 promila.
Dušan Milićević, urednik rubrike Šoubiz On je pio pivo Posle limenke piva i on je "naduvao" 0,15 promila.
Marko Nikolić, urednik rubrike Svet On je sljuštio vinjak.
Rezultat je bio minimalnih 0,05 promila.
ne bismo smeli da sednemo za volan prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, dozvoljena količina alkohola u krvi 0,03 promila. Espreso crew želi vam srećnu novu 2016. godinu! (MEME) (GIF) Drugi put smo merili posle 20 minuta, kada je alkohol stigao u naš krvotok - i dobili potpuno drugačije rezultate. "naduvao" samo 0,04 promila. On za volan ne sme. Znači - pelinkovac "udara" više od votke. Nema vožnje ni za Aleksandera. Suzana, em što ima 0,05 promila alkohola, em što je žensko - znači za volan ne sme nikako. . I on će morati kući gradskim prevozom Flašica od jednog decilitra u njegovoj krvi stvorila je najmanji procenat alkohola - samo 0,02 promila. Marko, ključ u bravu, pali mašinu, ti jedini smeš da voziš! najbolje je ne piti ništa ukoliko vozite neka to bude jedno i nikako odmah za volan!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.