Amfilohije: Srpkinje pobiju više dece nego Hitler i Musolini
Foto: Beta

šokira

Amfilohije: Srpkinje pobiju više dece nego Hitler i Musolini

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ponovo je skrenuo pažnju javnosti, optuživši ovog puta Srpkinje da su postale majke čedomorke

Objavljeno:

One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji”, rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj Patrijaršiji.

Podsećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet u slučaju krivične prijave Crnogorskog pokreta protiv Amfilohija zbog govora mržnje, odnosno povrede ugleda naroda i izazivanja mržnje.

foto: Zorana Jevtić

U prijavi je navedeno da je Radović izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru, 17, 19. i 21. septembra počinio krivično delo, jer je povezujući Crnogorce s primercima domaćih životinja (volovi) koje su sinonim za maloumnost i mentalnu zaostalost, namerno narušio ugled nacionalnog imena Crnogorac, tako da pomen crnogorskoga imena poprima izrugujući oblik, kompromitujući celu jednu naciju u zemlji i vani.

Radović je, kako su naveli, istovremeno Crnogorce katoličke i islamske veroispovesti i ateiste, kao pripadnike crnogorskoga naroda, izložio poruzi i uvredama, zato što kao muslimani i ateisti nisu kršteni niti miropomazani, odnosno kao katolici i pravoslavci nisu kršteni i miropomazani u Beogradskoj patrijaršiji.

AMFILOHIJE: Crnu Goru drži ŠAČICA KULAKA koji su je opljačkali, budućnost grade na BRATOUBISTVU!

Javnost je poslednjih godina najčešće ostajala nema na ispade Radovića, iako on svaki javni istup korisiti da kroz govor mržnje, uvrede i klevete karakteriše, pre svih, crnogorsku naciju, ali ne preza ni od vređanja i govora mržnje uperenih protv manjinskih naroda u našoj zemlji, prenosi CDM.

(Espreso.co.rs / CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.