DIREKTORKA NEĆE ROME U ŠKOLI, MOJE DETE NAZIVAJU UŽASNIM IMENIMA: Priča nesrećne majke ostavila je Srbiju bez reči! (FOTO)
Foto: Shutterstock, ilustracija

dokle više...?

DIREKTORKA NEĆE ROME U ŠKOLI, MOJE DETE NAZIVAJU UŽASNIM IMENIMA: Priča nesrećne majke ostavila je Srbiju bez reči! (FOTO)

Na društvenim mrežama pojavilo se svedočenje o tretmanu jednog romskog deteta u jednoj beogradskoj osnovnoj školi

Objavljeno:

Ida Prester, pevačica grupe Lolobriđida, podelila je fotografiju majke sa detetom i priču koju je nazvala “lepom i gorkom”.

- Goca nam već četiri godine povremeno pomaže s čišćenjem stana, najpedantnija je osoba koju znamo, toliko nam se svidela da smo je angažovali i kao bebisiterku dok smo na poslu. Iako je jako mlada, Goca je samohrana majka sedmogodišnjem Aci - navela je. Prema njenim rečima, “počela je frka” kada je dečak krenuo u školu. - Dolazio je iz škole snužden, prestao je da jede, budio se noću uplakan, rekao je majci da mu deca kažu da je cigansko dete i pitao šta to znači, kao i da je stalno sam i da niko neće da se druži sa njim - dodaje Ida. Priča je nastavljena Gocinim odlaskom u školu, kako bi popričala sa nadležnima, ali se dogodila “filmska scena”. - Direktorka joj je rekla da nije za to da se romska deca upisuju u njenu školu, jer mnogo roditelja koji doniraju finansijska sredstva školi ne gledaju na to blagonaklono. Drugim rečima, upisala je, jer mora po zakonu. Goca nije odustala, prebacila je Acu u drugu školu u skroz drugi deo grada. Ima 45 minuta do škole, ali ide svaki dan. Juče je bio poslednji dan škole, ima sve petice, osim matematike – četvorku. Bravo, Goco, bravo Aco - napisala je Ida Prester.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.