ĐACI U VRANJU ZAHALJUJUĆI UČITELJU MIOMIRU NA ZANIMLJIV NAČIN UČE VAŽNE ŽIVOTNE PORUKE: Ne izostaju ni nagrade
Miomir Dejanović, Foto: Printscreen/RTS

kreativnost

ĐACI U VRANJU ZAHALJUJUĆI UČITELJU MIOMIRU NA ZANIMLJIV NAČIN UČE VAŽNE ŽIVOTNE PORUKE: Ne izostaju ni nagrade

Ljubav prema stripu učitelj Dejanović učenicima prenosi već godinama, sadašnji uče i iz stripova starijih generacija

Objavljeno:

Miomir Dejanović, učitelj u Osnovnoj školi "Svetozar Marković" u Vranju, već godinama u nastavi koristi stripove koje crta sam i sa svojim đacima. Na taj način deca bolje razumeju gradivo, a za svoje radove osvajaju nagrade.

Strip u nastavi liči na igru, zabavu, a u stvari omogućava da se kroz tekst i crtež ponuđeni nastavni sadržaji brže uče i duže pamte. Ohrabruje đake da na zabavan način prenose važne životne poruke.

"Učili smo životne opomene da ne diramo mlađe od sebe i da ne treba da se bijemo", kaže Minja Janković, učenica.

Lana Milutinović dodaje da kroz strip iskazuje misli, svoja osećanja i maštu.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

Ljubav prema stripu učitelj Dejanović učenicima prenosi već godinama, sadašnji uče i iz stripova starijih generacija. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvajaju nagrade.

"Ja sam ovu medalju zlatnu osvojio za ovaj crtež i mogu reći da medalja može da se dobije i za likovno, ne samo za sport”, ističe Ivan Trajković, učenik.

"Volim strip zato što nas je učitelj od prvog razreda naučio to da crtamo" rekla je Emilija Dimić.

Nagrade se nižu, do sada su osvojili 111 učenici sa učiteljem. Nihovi radovi krase školu, a pronašli su mesto i u zbirkama i zbornicima.

"Ja sam sa prošlom generacijom već uradio zbirku "Da ti nacrtam", skupljam stripove ovih učenika koji su sada kod mene. Tako da se nadam da će do kraja školske godine izaći još jedna druga zbirka edukativnih stripova", naglašava Miomir Dejanović, učitelj u OŠ "Svetozar Marković" u Vranju.

Miomir Dejanović
Miomir Dejanovićfoto: Printscreen/RTS

Prepoznat je rad Miomira Dejanovića, Mideja, dobijao je priznanja za najboljeg nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije, najboljeg edukatora Srbije, svetosavsku i gradsku nagradu.

Bonus video:

01:49

NASTAVNICI NEMAJU VREMENA DA RAZGOVARAJU SA UČENICIMA, GUBIMO VASPITNU FUNKCIJU! Učitelj: Imaju mnogo manji manevarski prostor

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.