EVO KAKVO VREME NAS OČEKUJE U APRILU: Objavljena je najnovija vremenska prognoza - temperatura će vas iznenaditi
Proleće u Srbiji, Foto: Emilija Jovanović

Vremenska prognoza

EVO KAKVO VREME NAS OČEKUJE U APRILU: Objavljena je najnovija vremenska prognoza - temperatura će vas iznenaditi

Vremenska prognoza prema RHMZ-u do prve polovine aprila ove godine

Objavljeno:

Sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), dugoročna vremenska prognoza do 15. aprila donosi nam nešto toplije dane, bez snega u nižim predelima, ali sa povremenom kišom, koja će biti češća u prvoj polovini aprila nego krajem marta.

Vremenska prognoza u naredna dva sata, prema najavi RHMZ, previđa kišu u delovima Bačke, Srema, na području Beograda i južnog Banata.

Mesečna prognoza vremena RHMZ izrađuje 1. i 15. u mesecu, tako da je ova mesečna prognoza orijentaciona i poželjno je, kako naglašavaju u RHMZ, koristiti je uz prognozu za pet dana unapred.

Vremenska prognoza do 15. aprila

Proleće
Prolećefoto: beta dragan gojić

U Beogradu će naredna dva dana duvati vetar, kao i naredne nedelje i ponedeljka, dok je kiša predviđena u periodu od 28. do 30. marta. Prema ovoj mesečnoj prognozi, samo četiri dana do polovine aprila u glavnom gradu biće bez kiše, a najviša dnevna temperatura neće prelaziti 18 stepeni.

U Novom Sadu vremenska prognoza za isti period je slična onoj u Beogradu, s tim što će prva dva dana aprila u najvećem gradu Vojvodine biti vetrovita. Kiše bi moglo da bude malo krajem marta, znatno više u prvoj polovini aprila. Temepratura neće prelaziti 20 stepeni.

U Nišu danas i sutra bi mogla da pada kiša, a u sredu i četvrtak da duva vetar. Posle relativno mirnog perioda, sa temepraturama koje neće prelaziti 16 stepeni Celzijusa, u aprilu će za koji stepen biti toplije, uz kišu.

U Kragujevcu će danas i sutra padati kiša, u sredu duvati vetar, a temperature do kraja marta neće prelzaiti 17 stepeni. U aprilu će najviša dnevna temperatura biti do 18 stepeni, ali će za razliku od drugih gradova biti manje kišnih dana.

Na Zlatiboru će narednih mesec dana biti više kiše, dok snega u prognozi nema. Samo tri dana u prvoj polovini aprila će, prema ovim najvama RHMZ, biti bez kiše, dok je na Kopaoniku mogućnost da padne sneg sutra, 19. marta i 24. marta.

I april na Kopaniku biće uz puno kiše, a temperatura dnevno neće prelaziti 10. podeok, dok će na Zlatiboru biti koji stepen više, te će prve dve nedelje aprila najviša dnevna temperatira ići iznad 10, ali ne više od 12 i 13 stepeni.

Bonus video:

03:36

PRAVO PROLEĆE TEK STIŽE! Meteorolog Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana, a za početak aprila najavio LEPE VESTI

(Espreso/ Danas/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.