ANA MIHALJICA POČELA DA SARAĐUJE SA NADLEŽNIMA: Ponovo uspostavljen kontakt između majke i maloletne dece
Ana Mihaljica, Foto: Kurir tv

SARADNJA

ANA MIHALJICA POČELA DA SARAĐUJE SA NADLEŽNIMA: Ponovo uspostavljen kontakt između majke i maloletne dece

Novosadski Centar za socijalni rad je, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, preduzeo hitne mere privremene starateljske zaštite

Objavljeno: 15:48h

Iz Centra za socijalni rad oglasili su se danas povodom slučaja Ane Mihaljice, majke iz Novog Sada kojoj su privremeno oduzeta deca.

- Obaveštavamo vas da je u utorak ostvarena saradnja sa majkom Anom Mihaljicom. Ponovo je uspostavljen kontakt majke i maloletne dece, i dogovoreni su dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece - naveli su iz Centra za socijalni rad.

Podsetimo, kako je ranije saopštio Centar za socijalni rad u ovom slučaju utvrđeno je da roditelj grubo zanemaruje svoje dužnosti, pozivajući se između ostalog i na požar u stanu koji je izbio u stanu punom smeća 16. novembra. Decu je u tom momentu čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana. Mihaljica je tvrdila da u tom stanu zapravo nije ni živela sa decom, iako je tu adresu navodila kao mesto stanovanja, već u drugom, ali socijalne radnike nikada nije htela da pusti da uđu u stan.

Novosadski Centar za socijalni rad je, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, preduzeo hitne mere privremene starateljske zaštite, kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece, a policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavljanje i zanemarivanje dece.

Napravljen je i plan kontakta maloletne dece sa roditeljem, a majci je najpre planom usluga, a potom u okviru postupka korektivnog nadzora naloženo da otkloni propuste u vršenju roditeljskog prava (pre svega da obezbedi bezbedne uslove za život dece).

Mihaljica, prema tvrdnjama Centra, nije bila voljna da sarađuje, a u Novom Sadu danima su trajali protesti grupe građana da se majci vrate deca.

Bonus video:

07:42

ANA MIHALJICA POSLALA PORUKU ODUZETOJ DECI! Suza suzu stiže pred kamerama Kurira: Mama je ovde zbog vas, OPET ĆEMO BITI ZAJEDNO

(Espreso / Blic / Nikola Todorović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.