REKLI SU O ŽENAMA: Ovo su neki od najlepših citata o ženama, koji je Vama omiljeni?
Rekli su o ženama, Foto: Profimedia

Citati o Ženama

REKLI SU O ŽENAMA: Ovo su neki od najlepših citata o ženama, koji je Vama omiljeni?

Najlepši citati o ženama za Dan žena

Objavljeno:

U čas tDanu žena, mnoge stranice posvetile su objave nežnijem polu, a jedna od stranica postavila je pitanje na koji su mnogi imali šta da kažu.

Instagram stranica" Dnevna doza pravopisa" pitala je pratioce koji je to najlepši citat o ženama? Korisnici nisu krili oduševljenje, te je za svega par sati bilo stotinu kreativnih odgovora, a mi smo izdvojili neke od najlepših.

Citat koji se prepričava iznova i iznova je onaj koji je Dragan Nikolić posvetio Mileni Dravić o tome zašto je voli: "A ona jednim pogledom uspe da mi pomeri svet i jednim osmehom popravi dan. I posle me zašto je volim".

"Lepota žene nije u odeći koju ona nosi, figuri o kojoj brine, niti u načinu na koji češlja svoju kosu. Lepota žene je u njenim očima, jer oči su vrata njenog srca, mesta gde ljubav počiva. Istinska lepota žene ogleda se u njenoj duši," citat glumačke i modne ikone Odri Hepburn koji savršeno sumira šta je to prava lepota žene.

Milutin Dedić, slikar i istoričar, poredio je ženu sa suncem u ovom prelepom citatu "Žena je najlepša pojava posle Sunca."

Jedna od korisnica podelila i cita iz pesme Vaska Pope "Očiju tvojih da nije": "Očiju tvojih da nije, ne bi bilo neba u malom našem stanu".

Tu se našao i šaljivi citat Đorđa Balaševića "Jedva sam čekao da omatori, da je više niko ne gleda, al' ne da se veštica:"

Ova lista ne bi bila potpuna bez citata Duška Radovića o posebnosti žena:"Ima žena koje vole samo svoje muževe. Nisu ništa posebno ti muževi, već te žene."

Isto važi i za aforizme Filozofa iz kultnog filma i knjige "Lajanje na zvezde": "Lepo je rat ratovati sa lepim ženama".

Tu je i čuveni citat Simon De Bovoar o tome suštini žene: "Žena se ne rađa, žena se postaje".

Na sve ove citate dodala bih jedan iz Knjige "Una" Mome Kapora o prvom momentu kada je Mišel Babić primio Unu u svoj stan. “Kada sam je prvi put video, sat mi je stao.“

Koji je po vama najlepši citat o ženama?

Bonus video:

00:46

Biti žena - Danijela Veselinović, prva dama srpske trube

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.