OD BEOGRADA DO SREMSKIH KARLOVACA ZA 6.450 DINARA: Jednodnevni izlet podelio roditelje, NASTAO PRAVI RAT (FOTO)
Ekskurzija ilustracija, Foto: Vladimir Sporčić, beta ana slović, Printscreen/Twitter/Udruženje potrošača EFEKTIVA

ŠKOLSKI IZLET

OD BEOGRADA DO SREMSKIH KARLOVACA ZA 6.450 DINARA: Jednodnevni izlet podelio roditelje, NASTAO PRAVI RAT (FOTO)

Osnovna škola četvrti razred, jednodnevni izlet na manje od 100 km od Beograda sa ručkom 6.450 dinara

Objavljeno:

Jednodnevni izlet za učenike četvrtog razreda iz jedne beogradske osnovne škole do Sremskih Karlovaca košta čak 6.450 dinara!

Jedan roditelj đaka koji je dobio ovu ponudu je na društvenoj mreži X objavio fotografiju spiska šta sve obuhvata ovo putovanje odnosno šta sve ulazi u pomenutu, prema njegovom mišljenju, paprenu cenu.

- Osnovna škola četvrti razred,jednodnevni izlet na manje od 100 km od Beograda sa ručkom 6.450 dinara - napisao je autor u objavi sa fotografijom na kojoj stoji da đaci polaze iz Beograda putem Inđije do Sremskih Karlovaca kao i da će posetiti Petrovaradin u Novom Sadu. U Beograd stižu do 19h.

Na fotografiji se navodi i meni ručka koji ulazi u cenu. Deca će u restoranu dobiti supu ili čorbu, glavno jelo sa prilogom, sezonsku salatu, hleb, sok i kolač.

- Aranžman obuhvata: prevoz visokopodnim autobusima, osiguranje učenika, ulaznice po programu Sremski Karlovci znamenitosti, organizovan ručak, usluge licenciranog vodiča, gratis četiri učenika, gratis za vođu puta ispred škole, jedan gratis za učenika po odeljenju, nadoknade za nastavno osblje u iznosu od 1.000 dinara neto 1.562 bruto, troškove organizacije programa - piše u programu izleta.

Ispod ove objave nizali su se komentari besnih roditelja koji u poslednje vreme dosta polemišu o paprenim cenama rekreativnih nastava, izleta i ekskurzija.

- Zakup autobusa sa vozačem 450 evra dan sa sve vozačem. Nastavnik 25 dece sat 1.000 dinara, ja bih rekao previše za dan? Sve u svemu previše.. Osnovna škola?! 1.500 - troškovi za autobus, 1.000 - troškovi za ručak, 500 - ulaznice 3.500 - dobit organizatora - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Osmi razred tri dana 25.000, uživaj dok možeš.

Izleti u školama
Izleti u školamafoto: Stock/Thinkstock

Bilo je i onih koji smatraju da je iznos korektan.

- Dva obilaska grada 1.500 dinara, nastavnik 1.500 dinara, bus 1.500 dinara ručak/vodu. Lupam cene 'nako, daju i ove gratise pa su se i tu ugradili. Ali u suštini, nije mi ovo puno - napisao je jedan roditelj, dok je drugi dodao:

- Ma, nije to ništa. Videćete kad krenu 18. rođendani. Ja izgurah dva punoletstva. Ostao mi još jedan i minimalo još 80 rođendana, gde treba deca da idu.

- Kada se pročita šta sve obuhvata aranžman, cena je realna.

Jedan od roditelja napisao je ponudu koju je njegovo dete dobilo u školi.

- Trebao sam da slikam ponudu pa da vam pokažem: Škola skijanja - pet dana - trokrevetne sobe - doručak, ručak, večera + ski pas + oprema za skijanje = 300 evra (+150evra država pokriva) - navodi se u komentaru, a u narednom stoji:

- Na Kipru, jednodnevna ekskurzija (75 km udaljeno) sa ručkom osam evra.

Bonus video:

03:15

Idemo na izlet!

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.