NIJE SE ŠIŠALA 14 GODINA, A ŠAMPONE PRAVI SAMA: Pogledajte kako izgleda moderna Zlatokosa iz Ćuprije (FOTO)
Barbara Lazić, Foto: Printscreen/TV Prva

za "ginisa"

NIJE SE ŠIŠALA 14 GODINA, A ŠAMPONE PRAVI SAMA: Pogledajte kako izgleda moderna Zlatokosa iz Ćuprije (FOTO)

Barbara Lazić iz Ćuprije je moderna Zlatokosa

Objavljeno:

Barbara Lazić iz Ćuprije visoka je 164 centimetra, akosa joj je sada duga 123 centimetra.

Smatra da je kosa ukras na glavi koji se, uglavnom, prvi primeti, pa je veoma bitno da ona bude čista, negovana i uredna. Većina prolaznika oduševljena je kada je vidi, neki zatraže savet za negovanje kose, a devojčice joj kažu da je ona Zlatokosa iz Ćuprije. Njena dužina joj ne smeta u svakodnevnim aktivnostima, čak ni na visokim temperaturama. Vezuje je, pravi pletenicu ili punđu jedino ako postoji mogućnost da se ona ošteti ili ako je ometa u obavljanju poslova.

Barbara Lazić
Barbara Lazićfoto: Printscreen/TV Prva

- Upravo su razne frizure bile razlog što sam počela da puštam kosu, a onda sam zavolela dugu kosu. Pravljenje frizura mi je hobi i dan-danas. Kada god uhvatim slobodan trenutak, napravim sebi, mami ili sestri frizuru koju vidim ili sama smislim - kaže Barbara.

Ona dodaje da joj ni održavanje tako duge kose nije problem. Iako uživa dok joj neko od ukućana češlja kosu, nije joj neophodna pomoć, a ima i svoj ritual pranja, sušenja i češljanja kose. Pošto je farmaceut po struci, napravila je prirodno ulje za kosu sa kombinacijom biljaka koje odgovaraju njenoj kosi, koje jača koren, neguje je i stimuliše rast kose.

Barbara Lazić
Barbara Lazićfoto: Printscreen/TV Prva

- Tako izbegavam upotrebu regeneratora i pakovanja za kosu. Kosu perem jednom do dva puta nedeljno prirodnim šamponima koji sprečavaju perutanje kože glave, jačaju kosu i čine je zdravijom i lepšom. Najbolje su se pokazali šamponi od kamilice, koprive, breze i ruzmarina. Kosu petnaestak minuta sušim uvijenu u peškir, a potom je samo pet minuta prosušim fenom, jer ne želim da je oštetim – dodaje Barbara.

Iako se često šali da će da joj „da neki dinar da bi se ošišala“, Barbarin otac Dragan veoma je ponosan na njenu kosu. Negovanje duge kose podržavaju i ostali ukućani, ali i njen momak. Barbarina dvadesetjednogodišnja sestra nije baš pobornik duge kose, pa je njena do polovine leđa, ali uživa da joj ona pravi frizure.

Zlatokosa iz Ćuprije
Zlatokosa iz Ćuprijefoto: Printscreen/TV Prva

Poslednjih 14 godina, osim odstranjivanja oštećenih krajeva, sagovornica nije šišala kosu, niti to ima u planu.

Volela bi da uđe u Ginisovu knjigu, a ukoliko reši da skrati kosu, najverovatnije će je pokloniti u humanitarne svrhe.

(Espreso / Novosti / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.