NOSTALGIJA ZA BIVŠOM JUGOSLAVIJOM: Kako su zaista izgledali supermarketi u "ZEMLJI BLAGOSTANJA"? (VIDEO)
Supermarket u bivšoj Jugoslaviji, Foto: Printscreen/Video/Index.hr

bolja prošlost

NOSTALGIJA ZA BIVŠOM JUGOSLAVIJOM: Kako su zaista izgledali supermarketi u "ZEMLJI BLAGOSTANJA"? (VIDEO)

Nostalgičan snimak podelio korisnike društvenih mreža

Objavljeno:

Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen je snimak jednog supermarketa u Jugoslaviji 1970-ih godina.

Nedavno se na Fejsbuk stranici "Restauracije starih fotografija i videa" pojavio snimak koji budi snažne uspomene na epohu Jugoslavije. Na snimku je prikazana prodavnica - supermarket iz 1970-ih godina, gde su police bile bogate domaćim proizvodima.

"Kako su izgledali supermarketi u bivšoj Jugoslaviji 1970. godine", piše u opisu objavljenog snimka. Ovu retro objavu "lajkovalo" je 21 hiljada ljudi, a mnogi su se u komentarima prisetili kako je nekada izgledala kupovina. Snimak je restaurirao Slađan Grujičić.

Korisnici ove društvene mreže su se oduševljeno oglasili komentarima. "Kako su specifičan, prelep miris imale te samoposluge...", "A tek robne kuće! Od igle do lokomotive! Sve što čoveku treba", "Market ko market, ali kupci! Odelo s kravatom, normalna pojava, gospođe u mantilu, bundi, šeširu, rukavicama, suknja u svakom slučaju", "Ljudi su se družili bez mobilnog telefona i interneta, i bilo nam je super", "Prelepa vremena".

Bilo je i onih koji nemaju tako lepa sećanja. "Ma da, sećam se staala u redu za desetak kafa i deterdženta nije bilo, a ulje, šećer morao si da imaš nekoga da radi u prodavnici da dobiješ, lepa vremena, kako kome...", "Ovo je market u Bg, mi u unutrašnjosti nismo imali ni pola od toga".

Bonus video:

00:10

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Radnik obezbeđenja udarcem glavom NOKAUTIRAO ženu ispred prodavnice

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.