SRBI OTKRILI ČAROBNU DESTINACIJU: Svi je zaobilaze iz jednog razloga, a sa 100 evra ste tamo MILIONERI (VIDEO)
Ivana i Goran Babić, Foto: Printscreen/Instagram/dva_ranca_beg_iz_kanca

odmor i putovanje

SRBI OTKRILI ČAROBNU DESTINACIJU: Svi je zaobilaze iz jednog razloga, a sa 100 evra ste tamo MILIONERI (VIDEO)

Srpski blogeri otkrili najjeftiniju turističku destinaciju

Objavljeno:

Ivana i Goran Babić, travel blogeri iz Srbije, na društvenim mrežama poznatiji kao Dva ranca - beg iz kanca, otkrili su koja je bila najjeftinija destinacija koju su posetili u 2023. godini. Reč je o Uzbekistanu, državi u srednjoj Aziji.

"Ako niste još bili u Uzbekistanu, stavite ga na listu za ovu godinu jer definitivno vredi", napisali su Ivana i Goran na Instagramu i objavili video u kojem su predočili cene u toj državi.

"Valuta je uzbekistanski dinar i za jedan evro se u aprilu 2023. godine dobilo oko 12.000 dinara, dok je početkom godine kurs 13.400 - već ste milioner kada promenite 100 evra", napomenuli su blogeri.

Najjeftiniji im je bio gradski prevoz - 0.12 evra. Obrok u restoranu Ivana i Goran plaćali su oko dva evra, kafu od šest centi do 1.8 evra, a čaj pet centi. Najskuplja ulaznica za neku atrakciju bila je manje od četiri evra, a voz između gradova za njih dvoje koštao je manje od 10 evra.

"Na ulici retko gde možete videti smeće"

"Uzbekistan je vrlo značajna država i posećuje ga puno turista iz raznih delova sveta. Kod nas ova destinacija još nije toliko popularna. Najviše nas je iznenadilo koliko su tamo gradovi čisti. Nijedna fasada nije išarana grafitima, ima samo murala, a na ulici retko gde možete videti smeće. Možda od nekog nemarnog turista ili vetra. To definitivno nismo očekivali", ispričali su Ivana i Goran za Novu.rs.

"Jako su nas iznenadile i cene, kao i razni kineski električni automobili koje smo tamo videli prvi put. Možemo samo reći da je Uzbekistan prilično povoljna destinacija. Hrana, prevoz i ulaznice za atrakcije su jako jeftine, a smeštaj možete pronaći za 25-30 evra (noćenje s uključenim doručkom). Sve zavisi od mesta", dodali su.

Ivanu i Gorana na Instagramu prati više od 150.000 ljudi. Na društvenoj mreži objavljuju fotografije i snimke s putovanja i razne preporuke. Nedavno su pratiocima savetovali da u 2024. godini posete Portugal, Oman, Uzbekistan, Jordan i Malagu.

Bonus video:

01:51

Turisti zaglavljeni na aerodromu u Budimpešti

(Espreso/Index.hr/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.