UŽIČANKA LUDI ZBOG PONAŠANJA KOLEGINICA NA POSLU, NEIZDRŽIVO JE: "Te ku**e su mi toliko postale iritantne..."
Foto: BETA/OMS

DRAMA

UŽIČANKA LUDI ZBOG PONAŠANJA KOLEGINICA NA POSLU, NEIZDRŽIVO JE: "Te ku**e su mi toliko postale iritantne..."

Čini se da je njen problem dao povoda mnogima da napišu duhovite odgovore ili načine kojima se sledeći put Užičanka može poslužiti.

Objavljeno:

Sindrom znatiželjnih kolega i koleginica je nešto što u velikom broju firmi postoji. I dok se neki trude da atmosferu na poslu pretvore u trač partiju, oni drugi ipak samo žele da ostanu profesionalni. A šta se desi kada se ovakvi tipovi ljudi spoje - najbolje nam govori jedna Užičanka kojoj je preko glave konstantno zadiranje koleginica u njen privatni život.

Devojka iz Užica koja se anonimno obratila srpskoj zajednici na Reditu, priznala je da joj je dosta koleginica koje je iz dana u dan ispituju i komentarišu "do poslednje dlake na glavi". Pošto spada u osobe koje se tek nakon razgovora sete šta su to mogle da kažu u svoju korist, pitala je reditore kako da se izdigne iz cele situacije.

"Moj posao je te vrste da svakodnevno radim s različitim ljudima, čak i kolegama. Apsolutno me iritiraju i toliko nerviraju znatiželjne koleginice koje te od glave do pete odmeravaju, gledaju ti nokte, prstenje, nakit, šminku ti komentarišu, liniju, ma sve. Je**te, do poslednje dlake na glavi. Ispituju s kim si, da li si, imaš li nekoga, ako imaš što se ne uzmete, šta ovo, šta ono... aman!

Flert, radno mesto, kolege
foto: Profimedia

"Zar toliko ponosa nemaju?"

Kako odgovoriti ovakvim likovima? Kako im na nežniji način bukvalno reći da ih se moj život ne tiče ali do tančina ni malo? Kako im dati do znanja da nemamo dodirnih tački, posebno ne na ličnom i privatnom nivou, sem što radimo za istu kompaniju?

Previše sam u trenutku fina i ne umem da im odgovorim kako želim jer se plašim same sebe da bi to eskaliralo do fizičkog obračuna ako im oslobodim ja moje užičke čakre pa vučem ovaj bes sa sobom s posla kući i nerviram se jer ku*ke imaju obraza da te tako samo pogledaju, priđu i ispituju. Brate, zar toliko ponosa nemaju? Dajte mi primere sklopova rečenica kojima biste vi odgovorili, molim vas.", zamolila je ona ljude na pomenutoj društvenoj mreži.

U komentarima bezbroj dobrih odgovora

Čini se da je njen problem dao povoda mnogima da napišu duhovite odgovore ili načine kojima se sledeći put Užičanka može poslužiti.

"Samo ih gledaj kao da smrde kad ti postave takvo pitanje. Ono blago zgađena faca dok ih odmeravaš od glave do pete", "Kažeš im nešto što ne shvataju, npr 'svi umiremo i ništa nema smisla, šta god preduzimala, Radmila. Je l' sad jasno zašto tvoje mazanje noktiju ne menja apsolutno ništa?'", "Napad je najbolja odbrana. Ako te spopadne neka, samo je presečeš i upitaš koliko ima godina. Kada ti odgovori napraviš začuđenu facu pa zatim kažeš kako si očekivala da ima znatno više... Instant će se uvrediti i neće te više smarati", "Malo šizofreno ali provereno radi: 'Radim za DB, nemam dozvolu da delim lične informacije o sebi'" pisali su joj oni.

Tu se nisu zaustavili, pa je dobila još neke savete.

"Nema tu 'fina sam'. Dok si ti fina, oni će ti dizati pritisak i čupati živce, a zbog bi to trpela Neke od mojih odgovora su bili: 'ne volim ja o tome' ili baš bezobrazan odgovor tipa 'deca su užas, šta će mi' ili 'ne udajem se dok ne nađem ekstra bogatog naftnog magnata'. Kad to čuju ne znaju da li se šališ ili ne, pa te puste s vremenom", posavetovala ju je još jedna žena koja je uspešno rešila problem sa svojim koleginicama.

Bonus video: Sukob doktora Stojanovića i medicinske sestre Ilić u programu uživo

09:16

Sukob doktora Stojanovića i medicinske sestre Ilić u programu Kurira uživo

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.