77 GODINA NOVOSADSKOG UDRUŽENJA PENZIONERA: Evo zbog čega je posebno važno
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

77 GODINA NOVOSADSKOG UDRUŽENJA PENZIONERA: Evo zbog čega je posebno važno

Predsednica Milena Žarković je naglasila da u Novom Sadu radi 19 klubova i devet domova za korisnike penzija

Objavljeno:

Udruženje penzionera grada Novog Sada (UPGNS) obeležilo je nedavno u velelepnom Domu korisnika penzija u Kaću 77 godina postojanja i uspešnog rada.

Svečanosti su prisustvovali Jelena Marinković-Radomirović, predsednica Skupštine grada Novog Sada, Momo Čolaković, počasni predsednik Udruženja, Danijela Kostić, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, Nikola Krstić, načelnik Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, Mirjana Šuljmanac Šećerov, predsednica Kola srpskih sestara, Uroš Lončar, odbornik u Skupštini grada Novog Sada, i naravno članovi Skupštine Udruženja, predsednici mesnih organizacija, članovi Upravnog i Nadzornog odbora i članovi komisija, korisnici penzija koji su izabrani za počasne članove i pomažući članovi UPGNS.

Na početku programa hor Udruženja penzionera je otpevao himnu „Bože pravde”, nakon čega je predsednica UPGNS Milena Žarković pozdravila sve prisutne drage goste. Žarković je istakla da je u 77 godina postojanja i rada Udruženje postalo institucija i značajan faktor, na prvom mestu po broju od 25.000 svojih članova, koji su ukazali poverenje i prepoznali da u svom Udruženju mogu ostvariti svoje potrebe, kao i u 47 mesnih organizacija na čitavoj teritoriji grada Novog Sada.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Prema njenim rečima, Udruženje pruža više od 20 različitih usluga za skoro 40.000 novosadskih penzionera i u svojim radnim telima angažuje 416 aktivista čiji je zadatak i cilj da pomognu onim korisnicima penzija kojima je teško, koji su sami, bolesni, nemoćni, i koji zavise od pomoći Udruženja i lokalne samouprave.

Predsednica Milena Žarković je naglasila da u Novom Sadu radi 19 klubova i devet domova za korisnike penzija, koji su izgrađeni iz budžeta grada i posebno je istakla nemerljiv doprinos i zalaganje bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića, kao i današnjeg gradonačelnika Milana Đurića, sa saradnicima, u nastojanju da penzioneri u Novom Sadu pristojno žive. Podsetila je da grad o svom trošku svake godine upućuje u banje 400 korisnika penzije, da ulaže značajna sredstva u izgradnju i uređivanje domova za penzionere, da uplaćuje jednokratnu novčanu pomoć najsiromašnijim korisnicima.

– Želim da istaknem i da smo ponosni na 30 diploma kao znak priznanja od različitih institucija, da smo dobili Oktobarsku nagradu grada Novog Sada, da smo dobili orden koji nam je, povodom Dana državnosti, 15. februara 2022. dodelio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na čemu smo mu zahvalni. UPGNS sve ovo ne bi postiglo da nije imalo izuzetno dobru saradnju i pomoć grada i nadamo se da će se ova plodna saradnja Novog Sada i Udruženja nastaviti – rekla je Milena Žarković.

U nastavku svečanosti predsednica UPGNS uručila je počasnom predsedniku Udruženja Momi Čolakoviću Povelju, kao najviše priznanje koje se dodeljuje najistaknutijim članovima za dugogodišnji rad. Veliki je doprinos Mome Čolakovića ugledu Udruženja, ugledu kod korisnika penzija, kod pokrajinskih i republičkih organa penzionera, kao i kod pokrajinskih i republičkih organa uprave.

U ime grada Novog Sada skupu se obratila predsednica Skupštine grada Jelena Marinković-Radomirović, koja je članicama i članovima UPGNS čestitala 77 godina rada, istakavši da je reč o dobro uređenoj i zdravoj organizaciji koja svojim mnogobrojnim članovima pruža pomoć i podršku.

– Nastojimo da penzionerima u što većoj meri život učinimo lakšim, lepšim i komfornijim i trudićemo se da uvek budemo uz vas penzionere – rekla je predsednica gradskog parlamenta.

U nastavku svečanosti hor Udruženja, koji je na Smotri horova Srbije u Nišu osvojio prvo mesto, otpevao je splet starogradskih pesama, a na kraju je za sve priređen koktel i zakuska.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.