PAŽNJA, STIŽU “KRITIČNI MESECI”: Evo šta će nas sačekati kad izađemo na ulicu, posebno u Beogradu
Foto: Espreso

PAŽNJA

PAŽNJA, STIŽU “KRITIČNI MESECI”: Evo šta će nas sačekati kad izađemo na ulicu, posebno u Beogradu

Najveće zagađenje prisutno je u centralnim gradskim opštinama

Objavljeno:

Ozelenjavanje gradskih zona od izuzetnog je značaja za kvalitet vazduha koji udišemo, što je imperativ prepoznat od strane gradskih vlasti kojima je u narednim godinama cilj da na teritoriji Beograda zasadi veliki broj sadnica kako bi život u našem glavnom gradu bio bolj i prijatniji.

Najveće zagađenje prisutno je u centralnim gradskim opštinama, pa je 20 novih sadnica platana na zelenoj površini u blizini Osnovne škole „Vojvoda Radomir Putnik“ na Savskom vencu, od velikog značaja za čitav kraj grada. Ovaj ekološki projekat učinio je da posetioci uživaju u prirodi i čistom vazduhu, a još jednu zelenu oazu upotpunio je ozelenjen prostor koji puno znači građanima Savskog venca.

Svakim danom Savski venac postaje bogatiji za sve veći broj stabala drveća i zelenih površina, čime se doprinosi očuvanju prirode, borbi sa klimatskim promenama, ali i smanjenju zagađenja koje je naročito prisutno u zimskim mesecima koji su pred nama.

Zagađenje vazduha je, nažalost, sve prisutniji problem u svetu o kojem moramo voditi računa svi, bez obzira na to da li smo zdravi ili patimo od plućnih oboljenja. Ipak, ono posebno škodi hroničnim bolesnicima, a najbolji način da se zaštitimo jeste podizanje ekološke svesti, okretanje ekološkim izvorima energije i ozelenjavanje gradskih površina.

Opština Savski venac prepoznala je značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite životne sredine, a za dobrobit sadašnjih i budućih generacija Savski venac redovno realizuje projekte koji daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života.

Akcija sadnje sprovedena je na icicijativu građana i Opštine Savski venac, uz stručnu realizaciju i nadležnost JKP „Zelenilo Beograd“ pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

Bonus video

02:45

ŽUTA KIŠA OPASAN PRIRODNI FENOMEN Dr Stanišić objasnila ima li razloga za strah i kako zagađenje u Ukrajini utiče na nas

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.