"JA SAM SVESTAN DA SAM...": Toma Fila o PRVIM REČIMA Lauševića kad je stigao kod njega NAKON UBISTVA!
Žarko Laušević i Toma Fila, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

OVO MU JE REKAO

"JA SAM SVESTAN DA SAM...": Toma Fila o PRVIM REČIMA Lauševića kad je stigao kod njega NAKON UBISTVA!

Poznati glumac iz svog pištolja CZ99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića

Objavljeno:

Advokat Toma Fila gostovao je na Prvoj gde je otkrio nekoliko javnosti nepoznatih detalja.

- Ne znam zašto sam ovde, u ovom izuzetnom društvu, jer ono što ja mogu da pričam o njemu jesu tužni detalji. Prvo da izjavim Aniti i deci saučešće, drugo 30 godina je prošlo od kada smo se mi upoznali. Otprilike, u ovo vreme. On je pre toga imao nekog advokata s kojim je bio nezadovoljan, pa sam ja došao po preporuci Miška Radomana, profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu, koji je meni izložio ceo slučaj. Mene je to zanimalo i prihvatio sam da pro bono, besplatno, branim takvog čoveka jer je to čast. Otišao sam u Crnu Goru da se upoznam sa njim i prvo što mi je rekao bilo je: "Ja sam svestan da sam ubica. Molim Vas, Tomo..." Onda smo prešli na "ti", zbog dugog vremena koje smo proveli zajedno, četiri i po godine - počeo je Toma svoju priču o Lauševiću.

- Rekao je da, najviše što želi od mene, jeste da mu odbranim brata. Ja sam rekao da ću sve učiniti, jer je brat lažno optužen. Znate, ceo slučaj je grozan. On je žrtva, sticaja okolnosti. To sam u svojoj knjizi i napisao. Na kraju je žrtva čaršijskih priča u Crnoj Gori, koja je mala zemlja. Prvi put sam uvideo crnogorskog glumca koji govori koji god hoćete jezik - istakao je Fila.

Toma Fila
Toma Filafoto: Printscreen/Youtube/Happy Entertainment

- Ubio ga je stres. Nastavak je to u Americi... Tvrdim da je stres izazvao ono od čega je umro. Bio je divan čovek kog smo prerano izgubili - dodao je Toma.

U nastavku prenosimo izjave koji je Toma dao za portal Telegraf, juče, na dan Lauševićeve smrti.

- Čuo sam da je umro moj Žarko Laušević. Jedan divan čovek koji je imao tužnu i tešku sudbinu. Branio sam ga za dvostruko ubistvo i ranjavanje jednog u Crnoj Gori. Od njega imam najveću uspomenu koju godinama čuvam. Nikada u životu nisam dobio tako emotivno pismo od nekog klijenta. Nikada, ali nikada ga nisam objavio niti to želim. O svemu smo razgovarali. Govorio sam mu da je veliki problem što je to što se dogodilo zbilo u Crnoj Gori. Svega je bilo tokom suđenjenja. Sećam se da su nam svedoci bile dve konobarice iz Bosne i Hercegovine. One su odmah nakon zločina pobegle iz Crne Gore. Tokom suđenja su govorile istinu i tako sam dokazao da nikoga nije ubio iz namere - rekao je Toma.

- Da nije igrao u predstavi "Sveti Sava" ni bi ni u torbici nosio pištolj. Da mu se brava nije zaglavila ne bi ni išao do kola. Plašio se da mu ga neko ne uzme iz automobila. Bilo je to jedno od težih suđenja. Činilo mi se da su svi i sve protiv Lauševića. Govorili o krvnoj osveti, o starijem bratu koji će to da doživi - rekao nam je Fila.

Prema njegovim rečima, sve je krenuo od lošeg zapisnika, pa i od lokalnih medija u Crnoj Gori.

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Printscreen/Tv Prva

- Predstavili su ga kao jednog siledžiju, kao i njegovog brata Branimira. Odmah nakon zločina kafana je prefarbana. Prikrivene su rupe od metaka. Tokom suđenja otkrio sam devet, oni su u zapisniku imali šest. Uradili su to kako bi ga prikazali u još gorem svetlu. Tvrdili su da je nakon dvostrukog ubistva izašao napolje i pucao u vazduh i rekao: "Ima li još ko da ga ubijem". Ta verzija je bila i plasirana u javnost - kazao je Toma za Telegraf.rs.

Kroz proces, tužilaštvo je tvrdilo da nije bila u pitanju nužna odbrana.

- Govorili su: "Ha ha kakav nužna odbrana kada nisu imali ni penkalo, a ovaj potegao pištolj". Da vam još jedno kažem: "Kad politika i emocije uđu kroz vrata, pravda izlazi kroz prozor"- kaže Fila.

Podsećanja radi, poznati glumac iz svog pištolja CZ99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

U noći između 30. i 31. jula 1993. godine, Žarko Laušević i njegov brat Branimir učestvovali su u tuči u blizini podgoričkog lokala "Epl", tokom koje je Žarko iz svog pištolja CZ99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

Žarka i njegovog pet godina starijeg brata Branimira, zvanog Mili, napala je grupa huligana u blizini podgoričkog lokala "Epl“. Glumac je ubio napadače. Zbog dvostrukog ubistva osuđen je na 15 godina zatvora. Ta je presuda, posle žalbi, potvrđena 1994. godine, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Bonus video:

00:36

DIRLJIV GEST ŽARKA LAUŠEVIĆA Klanjam se Peri Božoviću

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.