OVA PLANINA POSTAJE NOVA TURISTIŠKA ATRAKCIJA: Lovci je redovno posećuju, a sada će biti BLIŽA SVIMA(FOTO)
Put na Bobiji, Foto: RINA

turizam

OVA PLANINA POSTAJE NOVA TURISTIŠKA ATRAKCIJA: Lovci je redovno posećuju, a sada će biti BLIŽA SVIMA(FOTO)

Planinari i lovci redovni su njeni gosti, sada će svim posetiocima prilaz do ove prirodne lepotice biti olakšan

Objavljeno:

U okviru projekta Rekonstrukcija saobraćajnica na teritoriji opštine Ljubovija u cilju unapređenja uslova za razvoj turizma, koji zajednički finansiraju Ministarstvo privrede i Opština Ljubovija, završeno je asfaltiranje puta za Bobiju u dužini od 2.200 metara. Ovim projektom asfaltiran je put koji vodi do crkve Svetog cara Lazara, poznatije kao Račićeva crkva. Vrednost radova je 45 miliona dinara.

- Bobija postaje sve posećenija planina za turiste, ljubitelje planinarenja, lova ali isto tako izleta i pešačenja. Poseduje prelepe vidikovce i jedinstven pogled na zapadni deo Srbije ostavlja najjači utisak na svakoga ko poseti Bobiju, rekla je za RINU Jelena Tešić, direktorka TO opštine Ljubovija.

Jelena Tešić
Jelena Tešićfoto: RINA

Turistički potencijali Bobije svakako su vidljiviji, svakim novim metrom asfalta, kažu meštani ovih krajeva. Adam Jokić, iz jednog od najlepših sela Azbukovice, Gornjih Košalja tvrdi da svaki metar asfalta u ovim krajevima znači život.

Adam Jokić
Adam Jokićfoto: RINA

- U selu ima dosta mladih domaćina koji su ostali na svojim ognjištima. Lepote ovog kraja poput planine Bobije i kanjona Trešnjice mogu uvrstiti u svoju turističku ponudu i otvoriti vrata svojih domova za goste iz čitave Srbije. Da bi bili dostupni gostima, put je prioritet, kaže Jokić i dodaje da je srpski domaćin iz ovih krajeva itekako prepoznatljiv po srdačnoj dobrodošlici i domaćoj hrani koja uvek ide uz šljivovicu, naglasio je ovaj domaćin.

Bonus video:

03:14

ZBOG ČEGA SU NESREĆE POSTALE SVAKODNEVNE? Stručnjak za saobraćaj upozorio vozače: Ona parola REŠIĆU TO BRZO NE PROLAZI!

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.