MLADOŽENJA IZ PROKUPLJA PLATIO ALBANKU 1.500 EVRA: Prošla je PRVA BRAČNA NOĆ i onda je shvatio U ŠTA SE UVALIO
Albanka, Foto: Zvonimir Atletic / Alamy / Alamy / Profimedia

ISTINIT SLUČAJ

MLADOŽENJA IZ PROKUPLJA PLATIO ALBANKU 1.500 EVRA: Prošla je PRVA BRAČNA NOĆ i onda je shvatio U ŠTA SE UVALIO

Prisetimo se slučaja iz 2017. godine

Objavljeno:

Jedna od interesantnijih priča poslednjih meseci je da agencije za posredovanje i sklapanje brakova između Srba i devojaka iz Albanije imaju sve više posla, jer im se za pomoć obraćaju muškarci koji ne mogu da stupe u bračne vode u Srbiji. Sa druge strane ima žena iz Albanije koje žele da se udaju isključivo za - Srbe.

Međutim, desi se i da dođe do nekog incidenta. Prisetimo se slučaja iz 2017. godine.

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je pre šest godina zahtev Tužilaštvu u Albaniji da im pomogne da ispitaju slučaj prevare albanske mlade. Ona je, naime, samo nekoliko sati provela kod mladoženje u njegovom domu u Prokuplju.

Još u startu su sumnjali da je grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama prevarila nesuđenog mladoženju, jer su od njega uzeli 1.500 evra, a devojka koja je trebalo da se uda, posle par sati u kući mladoženje je pobegla. Sumnje su bile istinite.

– Identifikovana su lica koja se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa Tužilaštvom u Albaniji – potrvdio je nakon novih saznanja portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Ona se u pratnji jedne ženske osobe koja je vodila tu agenciju pojavila u Prokuplju, a onda je usledio pravišok obrt. Sa njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak. Mlada je ostala u kući mladoženje nekoliko sati i onda se tokom noći iskrala.

Brak
Brakfoto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Bezuspešno je tražio nekoliko dana, a onda je shvatio da su ga prevarili i obratio se istražnim organima.

– Čak nisu imali ni prvu bračnu noć, a pored novca koji je dao Agenciji za posredovanje, platio je i troškove puta za celu družinu. U Prokuplju i okolini sigurno još ima sličnih slučajeva, ali ih niko ne prijavLJuje, najčešće zbog sramote. I u Kuršumliji je nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1. 000 evra - objasnio je tada izvor.

Sociolog kaže da su to "slični mentaliteti"

Sociolog Srđan Šljukić rekao je da postoji više razloga zbog kojih Srbi biraju baš Albanke za supruge.

"U našim selima je veći broj muškaraca koji su ostali neoženjeni, dok je u Albaniji obrnut slučaj. Naši međunarodni odnosi često zamagljuju činjenicu da postoji sličnost u mentalitetu. U pitanju su balkanska područja, delovi koji su pretežno ruralni, koji imaju slična razmišljanjai shvatanja. Osim toga, mnogi se odluče na taj korak kada čuju prethodno iskustvo i situacije koje su se dobro završile. To je očigledno postala neka vrsta tržišta, čim su u sve uključene i agencije", rekao je Šljukić za medije.

Albanija kao multikonfesionalna država, ima Albanaca koji su muslimani, katolici i pravoslavni, a generalno se u njihovom narodu smatra da je veća sramota da devojka ostane neudata, nego da se uda za čoveka druge vere.

Bonus video:

01:30

UDALA SAM SE I NIŠTA SE NIJE PROMENILO MEĐU NAMA, SVE ZBOG OVOGA! Danica Krstić otkrila kakvo razmišljanje može da očuva brak

(Espreso / Blic / blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.