OVA ŠLJIVOVICA KOŠTA OKO 5 000 EVRA! Srpska rakija najskuplja NA SVETU, a kvalitet je POSEBNA PRIČA (VIDEO)
Rakija, Foto: RINA

bavo!

OVA ŠLJIVOVICA KOŠTA OKO 5 000 EVRA! Srpska rakija najskuplja NA SVETU, a kvalitet je POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Neverivatna srpska rakija EMPERUS Reserva Antica dostigla je cenu od 600.000 dinara

Objavljeno:

Najbolja i najskuplja srpska rakija EMPERUS Reserva Antica je nedavno stavljena na aukciju po početnoj ceni od 250.000 dinara, a sada je dostigla vrtoglavu cenu od 600.000 dinara, što je čini NAJSKUPLJOM RAKIJOM OD VOĆA IKADA PRODATOM NA SVETU!

Postoji ograničen broj ovih rakija, ukupno 954 boce na celom svetu i svaka od njih je numerisana. Flaša EMPERUS Reserva Antica šljivovice, koja se nalazi na aukciji je prva iz ove serije, a dolazi u posebnom pakovanju, u kutiji sa jedinstvenom oznakom 1/954.

EMPERUS Reserva Antica je osvojila mnoge šampionske titule za kvalitet na raznim prestižnim manifestacijama poput Smotre najboljih srpskih šljivovica 2023. godine, gde je u konkurenciji 99 različitih šljivovica proglašena za Najbolju srpsku šljivovicu – ističe Marko Stanković, direktor destilerije Emperus i dodaje da EMPERUS Reserva Antica poseduje jedinstveni Sertifikat o radiokarbonskom datiranju izdat od strane SUERC-a (Scottish Universities Environmental Research Centre) u Glazgovu. Analize su potvrdile da je ova rakija proizvedena pre 30 godina s visokom verovatnoćom od 99,7%, potvrđujući autentičnost njenog porekla – ističe direktor destilerije Marko Stanković.

Profesor dr. Ninoslav Nikićević, autoritet u svetu jakih alkoholnih pića, dao je ovoj rakiji najviše ocene u svojoj dosadašnjoj karijeri - 19,90, dok je međunarodna komisija ocenjivača na Voždovim danima rakije 2023. godine dao prosečnu ocenu od 19,66. EMPERUS Reserva Antica je, prema njegovim rečima, najbolje ocenjeni destilat srpske šljivovice u poslednjih 40 godina.

Direktor destilerije objašnjava da je EMPERUS Reserva Antica zeleno-maslinasta kupaža četiri destilata, proizvedenih 1992. i 1993. godine, isključivo od starih autohtonih rakijskih sorti šljiva, koje joj daju i njen tipičan miris. Ova rakija je rezultat pažljivo odabranih sorti, stručne destilacije i dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima. Njena bogata i kompleksna aroma nosi pečat starih autohtonih sorti šljiva - požegače i rankovače.

Prema njegovim rečima, EMPERUS Reserva Antica je na ukusu puna, mirna i harmonična, sa izraženim notama vanilina i suvog voća. Završnica je duga, topla i meka, višeslojna i izvanredno uravnotežena.

Porodična destilerija EMPERUS je proizvođač zvanično najbolje srpske šljivovice i najbolje srpske dunjevače! Naša misija je predstaviti srpsku rakiju širom sveta i postaviti je na mesto koje ona zaslužuje – uz rame najpoznatijim svetskim jakim alkoholnim pićima. Ova destilerija čuva tradiciju i proizvodi rakiju od najboljih plodova iz naših voćnjaka, a brend EMPERUS je sinonim za proizvodnju rakije najvišeg kvaliteta – zaključuje Stanković.

Pored EMPERUS Reserva Antica, destilerija EMPERUS proizvodi i prvu i za sada jedinu srpsku rakiju sa sertifikovanom geografskom oznakom po direktivama EU – EMPERUS Šumadijska šljivovica.

Bonus video:

01:36

RAKIJA CANETA MINIĆA POSLATA KAO PRIMER ZA UNESKOVU LISTU NEMATERIJALNOG KULTURNOG NASLEĐA: Ovo je nazaslužnije za najbolju rakiju

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.