RHMZ NAJAVIO DRASTIČNU PROMENU VREMENA: Danas uživajte u TOPLOM DANU, a evo kada stiže TEMPERATURNI ŠOK
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

vreme u srbiji

RHMZ NAJAVIO DRASTIČNU PROMENU VREMENA: Danas uživajte u TOPLOM DANU, a evo kada stiže TEMPERATURNI ŠOK

Od utorka česta naoblačenja s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom uz temperaturne oscilacije, odnosno učestale smene toplog i hladnog vremena", navodi se u najavi RHMZ

Objavljeno: 08:18h

U ponedelјak umereno oblačno, sveže i suvo. Od utorka česta naoblačenja s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

U Srbiji će ujutru biti maglovito, a tokom dana pretežno sunčano i toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od četiri do 15, a najviša od 25 na istoku do 30 stepeni na zapadu Srbije. U Beogradu će nakon svežeg jutra, u toku dana biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće od 10 do 15, a najviša oko 29 stepeni.

"Danas pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 25 do 30 stepeni. Sutra značajna promena vremena: naoblačenje sa kišom, lokalnim plјuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče proširiće se na celu zemlјu. U ponedelјak umereno oblačno, sveže i suvo. Od utorka česta naoblačenja s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom uz temperaturne oscilacije, odnosno učestale smene toplog i hladnog vremena", navodi se u najavi RHMZ.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Upaljen meteo alarm

Zbog visokih temperatura u celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno. "Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U ponedeljak znatno hladnije u svim krajevima uz duže sunčane periode. Krajem dana sa jugozapada stiže naoblačenje. U utorak na severu i istoku sunčani intervali i manji porast temperature, a na jugozapadu i jugu oblačno sa kišom. oblačno sa slabom kišom, osim po Vojvodini, gde će biti suvo. U sredu oblačno sa povremenom kišom u većini krajeva.

Bonus video:

06:10

VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SLOBODANA SOVILJA ZA NAREDNI PERIOD: Nakon stabilnog vremena tokom ovih 10 dana, STIŽE PROMENA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.