SRPKINJU DANU JE ZAPALILA LJUBOMORNA ŽENA: Osećala je kako joj koža OTPADA sa prstiju i tela
Dana Vulin, Foto: Filip Plavčić

BOLNA PRIČA

SRPKINJU DANU JE ZAPALILA LJUBOMORNA ŽENA: Osećala je kako joj koža OTPADA sa prstiju i tela

Natali Dimitrovska bila je ljubomorna jer je Dana razgovarala sa njenim mužem tokom jedne kućne zabave

Objavljeno:

Dana Vulin je 37-godišnjakinja Australijanka, čiji otac je iz Srbije, a majka iz Makedonije. Ceo svet je pre deceniju plakao nad sudbinom tada 26-godišnjakinje koju je žena po imenu Natali Dimitrovska isprskala alkoholom po licu, kosi, grudima i stomaku, a potom hladnokrvno živu zapalila!

Dana je gorela "do pepela", osećala je da joj koža otpada sa prstiju i tela, a onda je jedan momak iz obližnje teretane čuo njene krike i pozvao hitnu pomoć. Dana je provela 30 meseci u bolnici, a onda je pokazala svoje novo "JA" i oduševila svet u televizijskom prenosu. Danas svojim primerom motiviše ljude da je sve moguće!

"Ono što mi se dogodilo je nešto najokrutnije na svetu, ali, nažalost, nisam smela da se oglašavam zbog suđenja. Sećam se da sam bila toliko očajna, zato sada osećam odgovornost da obelodanim svoju priču, s obzirom na to da svi znaju šta mi se dogodilo, da podelim i onu drugu stranu, šta sam sve postigla i da je moj oporavak mnogo više od estetike", rekla je Dana, koja je, inače zadobila opekotine trećeg stepena na 65% tela.

"Bila sam potpuno nepokretna. Morala sam da naučim ponovo da hodam, da se krećem i govorim ispočetka. Bila sam optuštena iz bolnice kao in-and-out pacijent nakon četiri godine i četiri meseca. Nosila sam specijalni steznik 3 godine, i proteze zbog kojih nisam mogla da se pomeram. Osećala sam se kao čudovište. Svi se fokusiraju na to da sam izgubila lice. Mnogi su zaboravili da sam bila potpuno onesposobljena. Nisam mogla da se pomeram, da se istuširam sama."

Šta je iniciralo napad?

Natali Dimitrovska bila je ljubomorna jer je Dana razgovarala sa njenim mužem tokom jedne kućne zabave. Ljubomorna žena je potom došla kod Dane u kuću, u pratnji svog prijatelja Denijela Stouna želeći "da uništi njeno lepo lice".

"Mahala je rukom polivajući me po licu, rukama, grudima, svuda od struka na gore. Plamen je zahvatio moju ruku i iznenada se sve oko mene pretvorilo u vatru. Bila je svuda: na mojim ramenima, mom golom stomaku, samo su moje grudi bile zaštićene topom od rastegljivog materijala", prosetila se Dana.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/7NEWS Spotlight

"Plamen se proširio na moju glavu, kosa je izgorela u sekundi i kad sam krenula da izbrišem goruću hemikaliju s lica, ruke su mi već gorele", opisala je Dana u knjizi "Vredno borbe".

Dana je dve i po godine nosila masku preko lica

Instiktivno se bacila na pod i počela da se kotrlja kako bi ugasila vatru, ali se vatra samo proširila.

"Bol je bio nepodnošljiv, a dok sam vrištala čula sam Natali i Danijela kako beže kroz klizeća vrata. Smejali su mi se dok sam živa gorela. Jedva sam mogla da mislim od bola. U panici, otišla sam do česme, pokušavajući da ugasim vatru izlivanjem vode na sebe", navela je Dana.

Ona je uspela da izađe iz kuće, vrišteći dozivajući pomoć, kada ju je jedan dečko po imenu Denis Erikson iz obližnje teretane čuo i dotrčao u pomoć. Pozvao je hitnu službu i bio uz nju dok se nisu pojavili.

Dimitrovska je oduđena na 17 godina zatvora, a kasnije je i njen suprug završio iza rešetaka zbog niza kriminalnih radnji. Kada je reč o Dani, ona je je morala da prođe niz medicinskih zahvata i gotovo 200 operacija kako bi sanirala povrede.

Dve trećine tela bilo joj je unakaženo opekotinama trećeg stepena i 2,5 godine je nosila masku za lice koja joj je, između ostalog, pomagala u zarastanju rana. Godinu i po dana je provela u bolnici, a koža na prstima joj je kompletno zamenjena tri puta.

Dana međutim danas oduševljava svojim izgledom. I doktori i njeni najbliži šokirani su njenim oporavkom.

"Niko nije mislio da je fizički moguće oporaviti se toliko. I takođe, dobra stvar kod toga kada ste imali opekotine, iako zapravo ništa nije dobro, je da nakon toga vi ne starite. Nikada neću dobiti bore. Dakle, neko ko je pokušao da mi uništi izgled zapravo me je učinio večnom", rekla je Dana.

Dana Vulin
Dana Vulinfoto: Printscreen / Youtube / Hello Darlink!

Dana je otkrila i da želi da se jednog dana ostvari u ulozi majke.

"Dešava mi se to stalno da me pitaju "Kada planiraš da se udaš i da dobiješ dete", i onda, ako kažem da sam sama, oni me gledaju u fazonu "jao, jadna". Ali ja sam sama jer sam tako odlučila. Ne mučim se da nađem dečka, samo sam singl. Nekad se našalim i kažem: "Mmmm, mora da voliš kada je tvoje meso dobro pečeno", a oni su u fazonu šta koji đavo... Iskreno, ima onih koji to ne razumeju. Sada kada izlazim, oni ne znaju šta se desilo i pitaju me o čemu dođavola govorim... ali ako znaš ko sam i ne nasmeješ se, onda i nisi ni bio izbor za mene", našalila se Dana.

Ona se inače i posvetila kozmetologiji, te ima svoju kliniku u Australiji "I Am D Aesthetics" na kojoj pokušava da pomogne svima koji se suočavaju sa problemima na koži ili prolaze kroz slične stvari kroz koje je i ona prolazila.

Baš iz tog razloga, posvetila je svoj život da pomogne drugima, a mnogi joj ukazuju poverenje baš iz razloga kako danas izgleda.

Bonus video:

03:15

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

(Espreso/Wanted.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.