NAJNOVIJA NAJAVA STIGLA IZ RHMZ: Samo ovi delovi Srbije danas „ne zahtevaju posebnu pripravnost“
Kiša u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

VAŽNO

NAJNOVIJA NAJAVA STIGLA IZ RHMZ: Samo ovi delovi Srbije danas „ne zahtevaju posebnu pripravnost“

Žuti meteoalarm je na snazi u Sremu, Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju i jugoistočnoj Srbiji

Objavljeno:

„Na severu Vojvodine i istoku Srbije do kraja dana suvo. U ostalim krajevima povremeno kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, a u Sremu, jugozapadnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji u naredna 2 časa ponegde će biti i kratkotrajno jačih plјuskova sa količinom padavina preko 10 mm. Od sredine dana u većem delu slablјenje i prestanak kiše, osim na jugozapadu, gde će se padavine zadržati veći deo dana“, objavio je Republički hidrometeoroloski zavod (RHMZ) u 9.40.

Narandžasti meteoalarm danas je upaljen za zapadnu, jugozapadnu Srbiju i Kosovo i Metohiju, i upozorava na opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Žuti meteoalarm je na snazi u Sremu, Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju i jugoistočnoj Srbiji, dok se u Bačkoj, Banatu i istočnoj Srbiji „ne zahteva posebna pripravnost“.

RHMZ
foto: RHMZ

U Srbiji će danas vreme biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a ponegde pljuskovi s grmljavinom. Pre podne na severu i istoku, a do kraja dana i u ostalim krajevima postepeni prestanak padavina, zatim i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i jak, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 20 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Beogradu se ujutru i pre podne očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno s kišom. Posle podne suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Najniža temperatura oko 15 stepeni, a najviša oko 23 stepena.

Sutra u toku dana u većem delu zemlje biće pretežno sunčano i toplije, uz najnižu temperaturu od 11 do 17, a najvišu dnevnu od 24 do 27 stepeni. Prema prognozi RHMZ-a, ujutro ponegde magla i niska oblačnost, naročito na zapadu i jugozapadu Srbije a samo će u brdsko-planinskim predelima, kao i na jugu zemlje, tokom dana biti povremeno umereno oblačno. Duvaće slab i umeren istočni vetar, koji će tokom dana u krajevima južno od Save i Dunava biti u pojačanju.

1 / 5 Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

I u Beogradu sutra ujutro u pojedinim delovima grada kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, istočni. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša oko 26 stepeni.

Prema izgledima vremena za naredni period, tokom većeg dela perioda stabilno, suvo i natprosečno toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima i dnevnim temperaturama od 24 do 28 stepeni.

Prolazno naoblačenje uz pad temperature i lokalnom pojavom kiše ili kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom očekuje se samo sledećeg vikenda – 30. septembra i 1. oktobra, a od 2.oktobra ponovo suvo i toplije.

Bonus video:

00:42

Nevreme u Beogradu

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.