PREMINUO NIKOLA MIRKOV: Dugogodišnji direktor RTS-a
Foto: Printscreen/Youtube/RTS

crne vesti

PREMINUO NIKOLA MIRKOV: Dugogodišnji direktor RTS-a

Za urednika "Programa 202" izabran je 1979. godine, a tri godine kasnije prešao je na televiziju na mesto urednika Zabavno-rekreativnog programa

Objavljeno: 20:18h

Preminuo je dugogodišnji direktor Radio-televizije Srbije Nikola Mirkov.

Nikola Mirkov je rođen u Beogradu 1947. godine. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta počeo je da radi u Radio Beogradu – najpre kao novinar, a potom kao urednik "Novosti dana", "Dnevnika" i "Radioskopa".

Istovremeno je na televiziji sarađivao u obrazovnom i sportskom programu.

Za urednika "Programa 202" izabran je 1979. godine, a tri godine kasnije prešao je na televiziju na mesto urednika Zabavno-rekreativnog programa.

Ubrzo se vratio Radio Beogradu i krajem 1985. imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda. Od maja 1990. do avgusta 1991. bio je direktor Radio Beograda.

Tada je sa nekoliko najbližih saradnika smenjen iz političkih razloga i prinuđen da napusti RTS, a ubrzo i zemlju zbog pritisaka i progona.

Nakon tri godine, vratio se u zemlju i radio kao slobodni novinar u "Medija centru".

Za slovenački list Delo pisao je prikaze najznačajnijih domaćih knjiga. U julu 2001. nakon devet godina vratio se u RTS na mesto urednika Kulturno-umetničkog programa. Godine 2006. prvi put je izabran za direktora Televizije Beograd.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a izabran je u oktobru 2013. godine, nakon smrti Aleksandra Tijanića. Vodio je našu kuću do maja 2015. godine, kada je za novog direktora izabran Dragan Bujošević, piše RTS.

Bonus video:

02:46

ZA DLAKU SMO IZBEGLI SMRT, ULETELA JE U TUNEL SA 200 NA SAT! Ana Korać sa kolegama na NEVEROVATAN NAČIN izbegla fatalni udes!

(Espreso/Kurir/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.