DANAS NE IZLAZITE IZ KUĆE BEZ KIŠOBRANA: RHMZ je izdao najnovije upozorenje
Kiša, Foto: Serbialive/instagram/printscreen

RHMZ

DANAS NE IZLAZITE IZ KUĆE BEZ KIŠOBRANA: RHMZ je izdao najnovije upozorenje

Najniža temperatura će biti od 12 stepeni na jugoistoku Srbije

Objavljeno:

U Srbiji će najpre biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, a popodne se na zapadu i jugozapadu lokalno očekuju jaki pljuskovi sa 10 do 30 milimetara kiše u kratkom periodu, grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jugoistočni vetar će u većem delu Srbije biti slab, promenljiv, samo ujutro i pre podne u košavskom području umeren do jak, a na jugu Banata povremeno i olujni, a oslabiće popodne.

Najniža temperatura će biti od 12 stepeni na jugoistoku Srbije, do 21 stepena na jugu Banata, a najviša od 26 do 31 stepen Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Jugoistočni vetar će ujutro i pre podne biti umeren, kratkotrajno i jak, a oslabiće popodne. Najniža temperatura će biti oko 21 stepena, najviša oko 31.

1 / 4 Foto: Instagram/192.rs

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno, toplo i u većini dana suvo, s dužim sunčanim intervalima.

Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se u sredu i četvrtak tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, a za vikend i u ostalim krajevima.

U košavskom području u četvrtak i petak se očekuje jačanje jugoistočnog vetra.

Biometeorološka prognoza za utorak, 19. septembar:

Relativno nepovolјna meteorološka situacija može uticati na astmatičare, cerebrovaskularne i srčane bolesnike. Moguće reakcije meteoropatssa su glavobolјa, pospanost i razdražlјivost.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.