JELENI SU OTKAZALA DVA BUBREGA, ALI ONA NE ODUSTAJE: Borba za život postala je još veća, USTANI SRBIJO!
Jelena Veljković, Foto: Budi human, Privatna arhiva, EPA Varga Gyorgy HUNGARY OUT EPA

pomognimo ovoj hrabroj ženi

JELENI SU OTKAZALA DVA BUBREGA, ALI ONA NE ODUSTAJE: Borba za život postala je još veća, USTANI SRBIJO!

Jelena Veljković odlučila je da prodaje kozmetiku kako bi zaradila novac za transplataciju bubrega

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Jeleni Veljković (35) iz Smedereva otkazala su dva bubrega i hitno joj je potreban novac za transplataciju i lečenje u Turskoj. Kako vreme prolazi sve je manje sakupljenog novca, uprkos tome što je Jelena uspela da pronađe potencijalnog donora.

Kako svaka beda i nesreća probudi u čoveku borbu za preživljavanjem i strah za egzistencijom, Jelena Veljković je odlučila da dodatno zaradi novac prodajom kozmetike koja je namenjena za unutrašnju i spoljašnu upotrebu.

U pitanju su suplementi i vitamini na bazi aloe vere i Jelena namerava da novac dobijen od njihove prodaje prikuplja i iskoristi za dalje lečenje.

"Nudim i pokušavam da prodam proizvode na bazi organske aloe vere. U pitanju su proizvodi koji su stoprocentno prirodni od voća i povrća. Videćemo kako će sve to ići. Zato apelujem na ljude da koji žele da kupe te preparate koje ja nudim, da se meni lično jave na moj Instagram profil jer od tog novca kojim bi oni kupili preparate, ja bih sakupljala novac za svoje dalje lečenje. Ono što želim da potvrdim jeste da ja nisam pokrenula sama taj posao", tvrdi Jelena Veljković.

Kako kaže ovaj posao joj odgovara jer pored invalidske penzije koja je mala, njoj znači da ima i dodatna primanja. Jer kao i ostale majke koje imaju decu, prija joj obavljanje ovakvog posla jer se on praktično svodi na rad od kuće.

Što se tiče njenog trenutnog zdravstvenog stanja, kako kaže borbu nastavlja dalje i sledeći korak joj je da uradi biopsiju štitne žlezde.

"Ostalo mi je da uradim biopsiju štitne žlezde. Na listi sam čekanja na VMA. Svesna sam toga da se previše čeka za takve stvari, ali ja ne odustajem.", naglašava Jelena.

1 / 3 Foto: Foto: Privatna arhiva/Jelena Veljković

Jelena i dalje ide redovno tri puta na dijalize i kako kaže one ne mogu da joj drastično poboljšaju zdravstveno stanje, već može da se oseća prijatno ili neprijatno zbog dijaliza. Ono što je najbitnije jeste da joj je stanje koliko toliko bolje nego pre tri meseca.

"I dalje idem na dijalize redovno i one mi pomažu. Što se tiče srčane aritmije, ona se na svu sreću smanjila i osećam se bolje. Glavni je razlog taj što održavam kilažu", objašnjava Jelena.

Podsetimo, Jeleni je potrebno 60.000 evra za smeštaj i lečenje u Turskoj. Ljudi joj povremeno uplaćuju donacije za pomoć, a novac prikuplja preko Fondacije "Budi Human".

Na svu sreću, u međuvremenu je pronašla donora i u pitanju je jedna izbeglica iz Hrvatske. Kako je ranije izjavila, ima još uvek nade da će uspeti da prikupi novac za lečenje u Turskoj i da je to samo "pitanje vremena".

Pošaljimo 1484 na 3030.

Uplati na račune:

Dinarski račun: 160-6000001670675-14

Devizni račun: 160-6000001671148-50

IBAN: RS35160600000167114850

SWIFT7BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

09:44

LEKARI U NIŠU IZVELI ČUDO: Milici u osmom mesecu otkriven tumor, na respiratoru rodila ćerkicu na kom je primila i hemioterapije

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.