TUGA U ČAČKU: Preminuo istaknuti građanin Relja Dabić
Relja Dabić, Foto: RINA/Privatna arhiva

jedan od najstarijih navijača Borca

TUGA U ČAČKU: Preminuo istaknuti građanin Relja Dabić

Godine 1989. Relja Dabić je izabran za predsednika Republickog odbora sindikata radnika trgovine, tu je proveo 3 mandata radeci odgovorno punih 12 godina

Objavljeno:

Grad na Moravi rastužila je vest da je preminuo Relja Dabić, jedan od istaknutijih Čačana. Rođen je 1942. godine, ime je dobio po rano preminulom ujaku Relji Kovačeviću. Detinjstvo je proveo u nemaštini i isčekivanju kada ce mu otac doći sa robije.

Do 1963. godine, uz školovanje i rad, raznosio je mleko što je bio značajan izvor prihoda za njegovu porodicu i bio je jako ponosan na to. Osnovnu i Ekonomsku školu završio je u Čačku. Vanredno, uz rad u Slobodi završio je Ekonomski fakultet.

Profesionalnu karijeru započeo je u „Slobodi“ kao referent, da bi kasnije prešao u „Partizan“, gde je proveo 18 godina kao direktor maloprodaje.

Relja Dabić
Relja Dabićfoto: RINA/Privatna arhiva

Godine 1989. izabran je za predsednika Republickog odbora sindikata radnika trgovine, tu je proveo 3 mandata radeci odgovorno punih 12 godina.

Velika ljubav bio mu je fudbal. Počeo je na livadi sa zapuštenom travom u blizini Zapadne Morave. Najpre je igrao u pionirima“ Borca“, а kasnije u podmlatku i seniorima „Slobode“. Po odlasku u penziju, zajedno sa svojim drugovima iz detinjstva, nastavio je da prati „Borac“ I Slobodu“, redovno idući na utakmice.

Izdržao je mnoge životne borbe, preminuo je 6. Septebra ove godine. Iza sebe je ostavio porodicu punu zahvalnosti i poštovanja, ponosnu na njegovu dostojanstvenost i roditeljsku požrtvovanost.

Sahrana će se obaviti danas u 14 časova na gradskom groblju u Čačku.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.