POTRESAN PRIZOR U UŽICU! Osvanuo mural u čast preminulom novinaru VLADIMIRU LOJANICI (FOTO)
Vladimir Lojanica, Foto: Privatna arhiva

dirljivo

POTRESAN PRIZOR U UŽICU! Osvanuo mural u čast preminulom novinaru VLADIMIRU LOJANICI (FOTO)

Dugogodišnji novinar i osvajač brojnih nagrada za reportaže, humanost i ljudskos iznenada je primunuo 31. jula u 47. godini života u Užicu

Objavljeno:

U Užicu je osvanuo mural posvećen Vladimiru Lojanici, nedavno preminulom kolegi i dugogodišnjem novinaru. Njegova iznenadna smrt u 47. godini života, potresla je sve, a Vladimirovi sugrađani rešili su da mu se oduže i u njegovu čast oslikaju mural.

- Da zauvek stojiš sa ortacima svojim i bodriš svoj voljeni klub - napisano je uz sliku Lojanice.

Dugogodišnji novinar i osvajač brojnih nagrada za reportaže, humanost i ljudskost, preminuo je 31. jula iznenada u 47. godini u Užicu. Novinarstvom je počeo da se bavi 2001. godine, a punih 19 godina radio je kao dopisnik iz Užica.

Pisao je sve novinarske žanrove, a najviše je voleo reportaže, po čemu je bio nadaleko poznat. I nije ih samo Lojo, kako smo ga zvali, voleo. Voleli su ih svi koji su prethodne skoro dve decenije čitali "Blic". Dokaz za to su i mnoga priznanja u novinarstvu.

Za našeg Loju od svih nagrada svakako je najdraža ona koja nosi ime njegovog uzora - "Zoran Tmušić" koju opština Čajetina godinama dodeljuje pojedincima za humanost i ljudskost u teškim vremenima.

Vladimir Lojanica je prošle godine poneo ovu nagradu zbog niza humanitarnih akcija koje su pokrenute nakon što je izdao svoju knjigu, odnosno zbirku reportaža pod nazivom "Gluv je dan bez ljudi", u kojoj je pisao o ljudima kojima je pomoć potrebna, a čiji je izdavač čajetinska biblioteka "Ljubiša R. Đenić".

Prošle godine dobio je još dve nagrade. Osvojio je drugu nagradu na konkursu za reportažu "Vladimir Vlada Ćosić" u organizaciji M novina iz Sremske Mitrovice za reportažu "Zvonar dobroseličke crkve sanja da povede kolo" objavljene u Blicu.

Bonus video:

00:15

Oslikan mural u ulici gde je nekada živeo Ervin Čelahmetović

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.