PORESKA UPRAVA ZATVORILA 66 OBJEKATA: Kontrole vrše na SVAKOM KOKARU, evo šta je NAJVEĆI PROBLEM
Foto: Profimedia

JAVLJENO JE

PORESKA UPRAVA ZATVORILA 66 OBJEKATA: Kontrole vrše na SVAKOM KOKARU, evo šta je NAJVEĆI PROBLEM

Poreska uprava ističe da inspektori te uprave kontinuirano sprovode brojne kontrole

Objavljeno:

U 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja nepravilnosti su pronađene u 66 slučajeva. Poreska uprava (PU) Srbije saopštila je danas da su na kulturno-umetničkim i turističkim manifestacijama tokom ove godine obavljene 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja i da je u 66 slučajeva ili 64,71 odsto izrečena zakonska mera zabrane obavlјanja delatnosti.

Kako je navedeno, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvila u Nišu, Tešnjarskih večeri u Valјevu i Dana piva u Zrenjaninu, izvršeno je 19 kontrola i zbog utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavlјanja delatnosti.

- U Guči i Valјevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva, precizirano je u saopštenju.

Inspektori Poreske uprave stalno na terenu

Poreska uprava ističe da inspektori te uprave kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model e-fiskalizacije.

Kontrolama su tokom ove godine obuhvaćeni i obveznici koji su uzeli učešće na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama.

PU ističe da, zahvalјujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji i da je na taj način, uz primenu analize rizika i cilјanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Poreska uprava je pozvala sve obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

Bonus video: SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.