EVO ŠTA NAM SE SPREMA POSLE VISINSKOG CIKLONA: Ovakvim temperaturama NISTE MOGLI ni da se NADATE
Vreme, Foto: Emilija Jovanović

vreme u narednim danima

EVO ŠTA NAM SE SPREMA POSLE VISINSKOG CIKLONA: Ovakvim temperaturama NISTE MOGLI ni da se NADATE

Pljuskovi ostaju za nama već u toku dana, u nedelju se očekuje da bude preko 34-35 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Nakon jačih pljuskova sa grmljavinom u Pomoravlju, Podunavlju, u delovima Šumadije, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu i na istoku Srbije, u sredu će u našoj zemlji biti oblačno i ponegde sa kišom, ali će se tokom dana oblačnost smanjiti.

Još danas će padati ponegde kiša, a zatim sledi razvedravanja i povratak sunčanog i toplijeg vremena

Nestabilna atmosfera zbog ciklona

U vremenskoj prognozi “Weather2Umbrella”se navodi da je juče i danas region u kom je Srbija pod uticajem visinskog ciklona, koji nad našim područjem uslovljava kruženje vlažne i tople vazdušne mase zbog čega je atmosfera nestabilna.

Ovi sistemi su se premeštali u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu, i noćas su zahvatili i šire područje Beograda. Ciklon se premešta dalje prema severu i u sredu će odmaknuti dalje preko Mađarske, pa će na jugu Srbije već od jutra biti vedro, a razvedravanje će se prema podnevu širiti i prema severu zemlje, gde će još tokom jutra i dela prepodneva biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, u jutarnjim časovima i obilnijih.

Kiša, Čačak
foto: RINA

- Na severu i istoku Srbije u sredu pre podne biće oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u Banatu, u Braničevskom okrugu, u Podunavlju i u Pomoravlju ujutro i uz obilnije padavine. Tokom dana se očekuje smanjenje oblačnosti – objavio je “Weather2Umbrella”.

Pljuskovi ostaju za nama već u toku dana, u nedelju se očekuje da bude preko 34-35 stepeni Celzijusa

U ostalim predelima u sredu će biti sunčano, kasnije posle podne ponegde će biti jačeg razvoja oblačnosti uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Maksimalna dnevna temperature će biti od 28 do 32 stepeni Celzijusa.

Smanjenje oblačnosti

U Beogradu će u sredu pre podne biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ujutro i uz više padavina. Posle podne će doći do smanjenja oblačnosti. Duvaće umeren do pojačan jugoistočnu vetar. Maksimalna dnevna temperature biće 28 stepeni.

Za vikend 35 stepeni

- Do kraja ove sedmice biće i sve toplije, maksimalna temperatura preko 30 stepeni, u nedelju i do 35 stepeni. Posle podne se ponegde uz jači razvoj oblačnosti očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u istočnim i u brdsko-planinskim predelima Srbije. I u Beogradu do kraja sedmice sunčano i sve toplije. Maksimalna temperatura biće preko 30, u nedelju i do 34 stepeni - najavili su meteorolozi.

sunčano
foto: Beta/Dragan Gojić
01:22

OVO SU PRAVA KOJE ZAPOSLENI IMAJU KADA RADE NA OTVORENOM TOKOM VRUĆINA! Advokat obrazložio: U ovom slučaju mogu i da napuste teren

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.