DANAS BI PROSLAVIO 36. ROĐENDAN: Otkriven MURAL ubijenom Ervinu iz Priboja, sugrađani ga čuvaju od ZABORAVA! FOTO
Ervin Ćelahmetović, Foto: RINA / Privatna arhiva

njegovi snovi su nasilno ugašeni

DANAS BI PROSLAVIO 36. ROĐENDAN: Otkriven MURAL ubijenom Ervinu iz Priboja, sugrađani ga čuvaju od ZABORAVA! FOTO

Danas kada bi proslavio svoj 36. rođendan, u znak sećanja Pribojci su otkrili mural posvećen svom sugrađaninu

Objavljeno:

Prošlo je skoro tri meseca od kako je krvnički ubijen Ervin Ćelahmetović iz Priboja. Mladić za kog sugrađani kažu da u životu nije ni mrava zgazio, bio vredan i pošten. Njegovi snovi o boljem životu i preseljenju u Nemačku nasilno su ugašeni tog 21. maja kada je nasmrt pretučen u jednom od pribojskih kafića. Međutim, iako vreme prolazi njegovi prijatelji i komšije ga ne zaboravljaju. Na poseban datum, nikao je mural sa Ervinovim likom u pribojskom naselju Potok.

- Kontaktirale su me njegove komšije i prijatelji koji su želeli da čuvaju uspomenu na Ervina Ćelahmetovića. Oni su imali samo jednu molbu da se mural sa njegovim likom završi do 10. avgusta kada je i njegov rodjendan što sam i učinila. Mural je naslikan u naselju Potok, gde je i on živeo, u Proleterskoj ulici - kazala je za RINU, Sara Obradović autorka murala koji će čuvati sećanje na tragično nastradalog Pribojca.

Ervin Ćelahmetović
foto: RINA / Privatna arhiva

Danas kada bi proslavio svoj 36. rodjendan, u znak sećanja Pribojci su otkrili mural posvećen svom sugradjaninu, koji se nalazi preko puta njegove kuće. Na njemu je ispisana i poruka - za nas si tu, samo nas gledaš tu negde iz prikrajka sa osmehom na licu i pivom u ruci. Čuvamo te od zaborava. Živiš Erko!

- Njegovi prijatelji su mi dali fotografiju po kojoj sam slikala, a za sam mural mi je bilo potrebno nešto više od dva dana rada. U dogovoru sa njegovim prijateljima naslikali smo njegov lik u crno-beloj boji i naravno sa porukom koju su oni želeli da ostane ispisana, istakla je umetnica.

Ervin Ćelahmetović
Ervin Ćelahmetovićfoto: RINA / Privatna arhiva

Za Ervinovo ubistvo glavni i jedini osumnjičeni je I. A. takođe iz Priboja. On je nakon zločina uspeo da pobegne u susednu Bosnu i Hercegovinu, ali je nakon opsežne potrage pronađen i lociran u Trebinju, a zatim i izručen srpskim pravosudnim organima.

Bonus video:

01:15

Uništen mural posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću u Orahovcu

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.