U SRPSKOM SELU USPELA JE ČAK I BANANA: Čovek ne odustaje od nje, a ona sve BOLJA!
Banana, Foto: Jugmedia

SVAKA ČAST!

U SRPSKOM SELU USPELA JE ČAK I BANANA: Čovek ne odustaje od nje, a ona sve BOLJA!

Odlučila je da je zadrži čvrsto rešena da je odgaji tako da od nje dobije i plod

Objavljeno:

Kada se sin Ljiljane Ristić iz sela Dubnica kod Vranja jednog dana vratio sa posla kući noseći saksiju u kojoj je bila zasađena banana, prosto nije znala šta da radi sa ovom biljkom znajući da ona ne uspeva u našoj zemlji zato što joj ne pogoduje klima.

I pored toga, međutim, odlučila je da je zadrži čvrsto rešena da je odgaji tako da od nje dobije i plod. U želji da to i ostvari dugo je tražila informacije na Internetu. Oduševilo je saznanje da to nije zahevna biljka i da se veoma lako uzgaja zato što osim redovnog zalivanja i dosta sunca ne traže drugo ništa, piše Jugmedia.

Njena banana se sada nalazi u fazi kada treba da je presadi u veću saksiju kako bi nastavila da raste i dostigne visinu od oko sedam metara. Ljiljana je dosada svoju bananu zimi čuvala u kući i tako je štitila od izmrzavanja, a kada bude skroz porasla i ne bude više mogla da je unosi u svoj dom, kaže da će je od hladnoće zaštititi tako što će je najpre obložiti slamom, a potom dobro umotati i najlonom.

02:46

SRPSKI NAUČNICI U OTPADU TRAŽE LEK ZA RAK! Kora od banane i bajati mesni narezak mogli bi da postanu deo REVOLUCIONARNIH LEKOVA

(Espreso/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.