VERA OSULA PALJBU PO SVIMA KOJI PLJUJU NAŠE SIROMAŠNE TURISTE: Poslala im jaku poruku, zemlja bruji o njoj!
Letovanje, Foto: Damir Dervišagić, Beta Dragan Gojić

oštra kritika!

VERA OSULA PALJBU PO SVIMA KOJI PLJUJU NAŠE SIROMAŠNE TURISTE: Poslala im jaku poruku, zemlja bruji o njoj!

U raspravi i ektiketiranju, prednjače ugostitelji i oni koji podržavaju "luksuzni" vid letovanja, odnosno, ležanje na ležaljkama

Objavljeno:

Poslednjih godina čini se, više nego ikada ranije, korisnici društveih mreža su se podelili na "luksuzne" i na "paradajz turiste". Nažalost, u tim raspravama, sa obe strane, često se gubi iz fokusa ono najbitnije - biti sa dragim ljudima na moru, uživati i stvarati uspomene.

Ipak, u raspravi i ektiketiranju, prednjače ugostitelji i oni koji podržavaju "luksuzni" vid letovanja, odnosno, ležanje na ležaljkama, uz konzumiranje ića i pića po restoranima. U njihovu odbranu, stala je tviterašica po imenu Vera, koja je takastavino, u nizu tvitova, navela zbog čega je pogrešno, pa i pogrdno etiketirati one koji jedva sakupe novac, ali ipak odvedu decu na more.

Izraz „paradajz turisti“ (a sad kao nivo grđe komparacije postoji i „pašteta turisti“) nije samo običan opis, to je kvalifikacija u koju se unosi prezir, to je nipodaštavanje ljudi koji na letovanje nose hranu iz svojih domova, kupuju po marketima namirnice pa odnose na plažu umesto da sede po kafićima i restoranima.

"Domaćini ih se gade, najradije bi da im ne dolaze nikako. Mrze ih kad rašire peškire, a ne legnu ispod suncobrana i ne baškare se po ležaljkama (može za 20 evra, a nađe se i za 15) koje su za njih prostrli domicilni preduzetnici zauzimajući celu plažu kao da je i nju i more uz nju, i kamenčiće i pesak i stene, stvorio baš njihov deda i sve to tu i postoji isključivo da bi oni zaradili; opšte dobro je glupost koju je izmislila bedna sirotinja.

Besno komentarišu: Oni (tzv. paradajz turisti) „NEĆE da daju 15 evra... guraju svoje peškire ostaju ceo dan na plaži s torbama hrane i frižiderom...“. Neopisivo mi je uvredljiva ta mržnja prema ljudima koji imaju malo para, obično s mukom skupljenih, ali veliku želju da budu s decom ili bez njih blizu mora 10-ak dana.

Ti turisti nikom nisu ukrali to malo para, nikog ne diraju, nikog ne vređaju ni povređuju, nisu kriminalci. Istina je da poneko galami preko mere, nepristojno se stiska uz vas, voli da deli svoj muzički ukus s ostalima ne pitajući za dozvolu, ali takvih uvek i svuda ima, u mom komšiluku, na bezmornom terenu, na primer, više nego što bih volela, a siromaštvo im nije životni predznak.

Siromaštvo se ovim posetiocima morskih krajeva, ipak, uzima kao smrtni greh, na njih se gleda kao na zločince bez presedana. „Paradajz turisti“ svakodnevno povređuju tanane duše poštenog domaćina, njegova očekivanja da brzo i lako zaradi na onome što mu je (slučajno) dato rođenjem na takvom geografskom položaju, koje, čini se, i postoji na ovom svetu upravo da bi on zaradio novac.

Takvog domaćina ne bi se postideo ni kaži_tibi sa svojim duhovitim tvitovima o sirotinji kao najvećoj pošasti modernog doba. Nije to najveći problem, niti moj niti sadašnjeg društva, i nisam ni sigurna zbog čega se uznemirim kad čitam svu tu gorku pljuvačku izlivenu po našim spremačicama, vozačima, radncima na građevinama, osiromašenoj srednjoj klasi i ostalima kojima je put na more teško dostižan, a tako željen cilj za kratko leto u dugačkoj mučnoj godini, u sumornoj i mučnoj Srbiji.", napisala je ona.

Njena objava, odjeknula je Tviterom, o čemu svedoči veliki broj lajkova, deljenja, pa i komentara podrške koji su nastupili ispov nje.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.