STIŽE NEVREME U 3 DELA ZEMLJE: Crveni meteo alarm je na SNAZI, RHMZ upozorava na VISOKE temperature i KIŠU
Kiša, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

SLEDI NAM PAKAO

STIŽE NEVREME U 3 DELA ZEMLJE: Crveni meteo alarm je na SNAZI, RHMZ upozorava na VISOKE temperature i KIŠU

Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša dnevna od 33 do 37

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne, uveče i tokom noći u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. U zoni pljuskova moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša dnevna od 33 do 37.

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 21 do 24, a najviša dnevna oko 36.

Upozorenje na visoke temperature i vremenske nepogode za područje Srbije

"Od danas će najtoplije će biti na jugu zemlјe, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 33 do 38°S. U severnim, a delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za plјuskove sa grmlјavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u danas krajem dana i tokom noći (19/20. jula), kao i u petak i subotu posle podne i uveče (21. i 22. jula).

Upozorenje na visoke temperature za područje Beograda

Danas najviša dnevna temperatura oko 36 °S, dok će u narednim danima biti manje toplo", navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Zbog ekstremno visokih temperatura u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM na snazi je crveni meteo alarm što znači da je vreme vrlo opasno.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

"Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", objavio je RHMZ.

U ostalim krajevima Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog jakog vetra, grmljavine, kao i visokih temperatura, dok je žuto upozorenje upaljeno zbog kiše.

Vreme narednih dana

U četvrtak malo manja vrućina i sunčani periodi sa razvojem oblaka koji mogu uzrokovati ređu pojavu lokalnih pljuskova. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 18°C do 21°C, a maksimalna od 30°C na severu do 34°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do26°C.

U petak sunčano i vrlo toplo, a u subotu popodne na severu osveženje sa lokalnim pljuskovima. U nedelju u svim krajevima niža temperatura i znatno manja vrućina. Biće oko 30°C u nedelju. Početkom iduće sedmice ponovo sve jača vrućina.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.